tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kateus

Rakas Kerttu,

Kirjoitusryhmässä kyseltiin sinusta, ja hämmästeltiin kirjoittajanlahjojasi, lyyristä kieltäsi. R toi sinulle laadukasta kissanruokaa, oikein erikoisliikkeestä hankittua. Uudesta Seelannista asti tänne tuotettua. Asettelin sitä heti tarjolle. Mielestäsi muona ei kuitenkaan ollut riittävän rapeaa, joten kevyesti nuolaisit arvokasta lihaa karhealla kielelläsi. Ylenkatsoit annostasi vaikka pussissa luki A Natular Balanced Real Meat Diet.

Matkallani kirjoitusryhmään pistäydyin ABC:llä syömässä. Se on mukavasti reittini varrella. Ensimmäinen päivälliseni nautin siellä ennen edellistä kirjotusryhmän tapaamista, se oli Quattro Stagioni pizzaa (pahaa). Tänään söin lohileivän: tumman leipäpalan päälle oli lätkäisty puoliraaka lohipala, kananmuna, kaiken ylle oli roiskaistu reilusti teollista ruskean oranssia kastiketta. Molemmilla kerroilla ruoasta on tullut huono olo.

Mitäpä minä näitä sinulle valittelen.

Aion sanoa R:lle, että suurella ruokahalulla Uuden Seelannin eineen nautit. Niin on tapa sanoa, näin meidän ihmisten kesken. Siihen sisältyy pieni riski, saatat saada uuden paketin samaa lihaa. Herkkä balanssi kohteliaisuuden ja totuuden välillä  on kenties paras strategia.

Ystävällisesti,
emäntäsi


Ei kommentteja: