tiistai 14. tammikuuta 2014

Kotivillatakki ja epäretorinen kysymys

Muistin tänään ottaa mukaani silmälasit. Maailma näytti heti jotenkin ryhdikkäämmältä. Työpäivän päälle jäin lukemaan työsähköpostejani. Lopetin siinä vaiheessa kun tietokoneen näyttö alkoi sumentua laseistani huolimatta. Sain poistettua tahi arkisoitua pienen siivun (100 viestiä)  sähköpostini saapuneet kansion materiaalista.

Lähden helmikuussa käymään eduskunnassa ajamassa alani ja potilaitteni asiaa tai oikeammin potilasjärjestö pyysi minut tai edustajani (?) tilaisuuteen, johon osallistuu kansanedustajia. Minulta puuttuu tyystin intohimo tähän tehtävään. Lähden paikalle henkilökohtaisesti, sillä toivon näkeväni eduskuntatalon kuuluisat hissit. Olen saattanut lyhyessä ajassa vakavaraisen järjestöni taloudelliseen turmioon: tammikuun kokouksen budjetti on 4000 euroa pakkasen puolella.

Huomiselle on tiedossa vaihtelua: aion käydä jäykkäkouristusrokotuksessa. Olen totisesti kyllästynyt, väsynyt ja loman tarpeessa. Viime kehityskeskustelussa mumisin kokeeksi "tahtoisin vuorotteluvapaalle", koska en halunnut kuulostaa työtä vieroksuvalta jatkoin "kirjoittaisin kirjan". Onhan kasassa jo 60 liuskaa tekstiä, jota tuskin kukaan haluaa julkaista. Viime kesän romaanipajan henkilökohtaisessa palautteessa teimme aikataulun, jonka mukaan käsikirjoituksen piti olla valmis lokakuun loppuun mennessä. Minulla on sellainen harhainen käsitys, että jos aikaa olisi niin saisin kirjoitettua. Todennäköisesti vain makoilisin sohvalla ja Kerttu kuorsaisi vieressäni sen selkänojalla. Pomo sanoi, että saattaisi olla mahdollistakin saada vuorotteluvapaata ensi syksynä. "Se yrittää päästä minusta eroon" ajattelin.  Hän kysyi mitä kirjani käsittelee "se on sellaista fiktiota, ihmissuhteita" totesin epämääräisesti. Viisainta lienee, ettei sitä koskaan nähdä kansissa, eipä sen puoleen ole pelkoakaan. 

Kävin pukemassa päälleni harmaan kotivillatakkini. Villatakki ulottuu hieman polvien alapuolelle ja se sidotaan kiinni samasta langasta neulotulla vyöllä. Takin helma on vänähtänyt taiteellisen epäsymmetriseksi. Hihoissa on sopivasti reiät peukaloita varten. Huomenna on päivystys. Huomasitte kai hyppäyksen aiheesta ihan toiseen. Kodista töihin, villatakista valkoiseen kauhtanaan, jonka rintataskun ympärille ovat kymmenet kuulakärikynät jättäneet jälkensä ja jonka kaulus on puhtaanakin pinttyneen näköinen.

Tietääkö joku, mikä on vampirestat- sivustojen tarkoitus. Sieltä joku kone lähettää blogiini satoja "katsojia". Mitä se sivusto hyötyy moisesta? Tuo ei ollut retorinen kysymys, jos joku tietää niin kuulisin mielelläni vastauksen.

2 kommenttia:

Arttorius kirjoitti...

Mulla oli samanlainen ihmetys joku viikko sitten. Googletin ja löysin pätevämmän ihmisen kirjoittaman postauksen aiheesta: http://www.villesdesign.fi/2013/09/vampirestat-yrittaa-imaista-blogistani.html

Heidi kirjoitti...

Kiitos linkistä!