sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Töhkä ja töhnä

Kehystytin "muotokuvani" ja nyt se roikkuu makuuhuoneeni seinällä. Ihan tarkoituksella jätettiin näkyviin yläosan repäisyreuna, olihan kuvakin tehty viidessä minuutissa.

Kuuntelin nappikorviksilla musiikkia, kun David Bowie lakkasi äkillisesti laulamasta toiseen korvaani (oli juuri nostalgisoimassa). Arvelin, että olin menettänyt kuuloni oikeasta korvasta ja ehdin ajatella, että onneksi kuulen vielä vasemmalla korvalla. Vika oli kuulokkeissa. Hankin eilen uudet, nyt Bowie laulaa molempiin korviini.

Vessan altaan vesi alkoi viipyillä altaassa ruokottoman pitkään. Niinpä eilen kiersin sen kuppimaisen osan irti (ehkä sille on joku nimi, en tiedä). Se oli täyttynyt paksusta, mustasta pahanhajuisesta töhnästä, jonka kippasin nopeasti vessanpönttöön. Kaivelin vielä putkea hansikoiduilla sormillani ja sain sieltäkin vedettyä ulos jotain epämääräistä, jota en halunnut sen tarkemmin tutkia. Jälkeenpäin olo tuntui hyvältä: olin saanut tehtyä sen. Jos minulla olisi mies, olisin tietysti komentanut hänet toimeen. Minä osasin. No pikkuisen taitaa se putkien kiinnityskohta falskata ja siihen pitäisi varmaan hankkia uusi tiiviste. En tiedä kuuluuko tehtävä minulle vai taloyhtiölle.

Isäni teki aikaisemmin kaikki tällaiset työt ja sen jälkeen mieheni ja sitten taas isäni. Isä on jo melko iäkäs enkä viitsi pyytää häntä satojen kilometrien päästä tyhjentämään töhkää putkesta. Isäni muuten teki veroilmoituksenikin kunnes sen täytti entinen mieheni, minun tarvitsi vain allekirjoittaa. Hiljaleen on ollut pakko aikuistua (on jo aikakin). Olisin varmaan sopinut arabikulttuuriin, jossa naisella ei saa olla edes pankkitiliä, eikä nainen saa ajaa autoa (en ole ajanut yli kymmeneen vuoteen). Varmasti sielläkin moni nainen on ihan tyytyväinen tilanteeseen. Kannatan ehdottomasti tasa-arvoa, mutta mielellään jättäisin kaavakkeiden täyttämisen, kuljetustehtävät, korjaustyöt ja painavien esineiden siirtelyn jollekin muulle.

En ole erityisen hyvä perinteisissä naisten töissäkään. Leivoin tänään muffinsseja, jotka näyttävät epämääräisiltä rumilta möykyiltä.

8 kommenttia:

emilie kirjoitti...

Ah, lavuaarin viemärin puhdistaminen on niin ihanaa hommaa... Joskus unelmoin ameriikoissa keittiöaltaasta löytyvästä jätemyllystä. Vedenpuhdistamo siitä tykkäisi varmaan vähemmän...

Timo Lampi kirjoitti...

Kauniista kaunis kuva.

Sen osan nimi on vesilukko. Ilman sitä viemärin löyhkä täyttäis koko sun kodin. Sulla tais mennä se tiiviste samalla sinne vessanpyttyyn, tai sitten kierteet meni 'väärille jengoille', ei sitä näkemättä tiiä. Ota kuva ja lähetä mulle. Susta ja vesilukosta. ;D

AuvoT kirjoitti...

Noin punainen tukka. En olis uskonut. Hieno joka tapauksessa, ei kaikilla olekaan muotokuvaa seinällä.

Heidi kirjoitti...

Hiusteni väri ei oikeasti ole punainen eikä kuva ole kovinkaan näköinen. Sehän oli viidessä minuutissa tehty akvarelli. Kokemus oli kuitenkin hieno ja ehkä tuossa on jotain sen hetken tunnelmasta.

Anonyymi kirjoitti...

Huoltomies huoltaa tämmöset pikku kämmit! nim."kokemusta on":)

Hoo Moilanen kirjoitti...

Iltapuvussa sinun pitäisi olla.

Pitkä samettilaahus ja kaulassa --- ?

Heidi kirjoitti...

... maatuska. Minulla oli kaulassa helmet, joista roikkui puinen pieni maatuskanukke.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Olet siis ihan maatuskanainen!

Mitä se kertookaan sinusta - olet lämmin ja maanläheinen, sopivasti värikäs ja aina aito.

Ei paha!