perjantai 25. toukokuuta 2018

Piipertäjä

Luin Imagesta tekstin viherpiipertäjästä, joka kuitenkin matkustaa toistuvasti lentokoneella. Olen tuollainen piipertäjä. Olen vähentänyt lentämistä ja päättänyt jatkossa lentää korkeintaan Euroopassa, mikä on tietysti teeskentelyä. Oikeasti vihaan pitkäkestoista metallilieriössä istumista ja pelkään lentämistä.

Luin jostain, että aiemmin haaveiltiin ammateista, joihin liittyy paljon matkustamista, mutta nykyään ihmiset tietävät, että se tarkoittaa lentoasemilla odottelua, pahvimukissa tarjoiltua kitkerää kahvia ja ketjuhotelleja, joita ei erota toisistaan.

Tiedän, ettei lihaa kannattaisi syödä ja minua inhottaa broilerien lihasmassa, jota meille tuotetaan. Syön silti. Jostain syystä moni syö nykyään vain kalaa ja kanaa. Luin samaisesta Imagesta miten kammottavaa broilerintuotanto on. Miksi broileria, joka on ihmisen jalostama kivulias ja lähes liikuntakyvytön otus, saa kohdella miten vain ja sitten syödä, kun muita eläimiä säälitään. Mitä pahaa broileri on meille tehnyt?

Eläinten syöminen ei sinänsä ole minusta väärin vaan niiden kohtelu ja kärsimykseen johtava jalostus. Kokemukseni maataloudesta perustuu isovanhempieni pientilan elämään, jossa jokaisella eläimellä oli nimi ja kaikkia kohdeltiin ystävällisesti. Lihaa ei syöty joka päivä ja eläimestä käytettiin ihan kaikki.

Yksi mahdollisuus on elää hedonistisesti tästä kaikesta piittaamatta, sillä eihän tulevaisuus ole kuitenkaan minun.

Ei kommentteja: