sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Hyvää someäitienpäivää!

Miltä someajan äitienpäivä tuntuu niistä tyypeistä, jotka olisivat halunneet lapsia, mutta eivät ole niitä saaneet? Lapsiaan ei ole kukaan mitenkään erityisesti ansainnut, siihen riittää siittiön ja munasolun kohtaaminen.

Mitä kohottavaa olen oppinut omalta äidiltäni? Olen oppinut tekemään hyvää pannukakkua. Lapsilleni en ole tietoa jakanut. Nyt kun olen miettinyt asiaa tarkemmin niin äitini esimerkki on kannustanut opiskeluun. Hän on kehittänyt jatkuvasti itseään ja kirjoitti ylioppilaaksi vielä viisikymppisenä. Kun äitini on lukenut dekkareita, hän on valinnut englannin kielisiä kirjoja, jotta aika ei menisi ihan hukkaan. Siellä mökillä ne tänäänkin raatavat terassilasitusta asentamassa.

Lukupiiri kokoontui tänään poikkeuksellisesti ulkoilmassa. Luimme Kazuo Ishiguron dystopian "Ole luonani aina". Lääkärivoittoinen porukkamme piti kirjan tarinaa osittain epäuskottavana ja  tapahtumia epäloogisina. Vaikka romaani oli hieno, niin ei se erityisesti mielialaa nostanut. Lukupiirin ruokatarjoilut olivat maukkaat ja kattaus suloinen.

2 kommenttia:

Timo Lampi kirjoitti...

Heti seuraavaksi kun tulen tampereelle, koetan jollain konstilla päästä sun tekemää pannaria maistamaan!!

Help.

Anonyymi kirjoitti...

Provosoiduin kirjoittamaan instaan äitienpäivästä, kun silmiin sattuivat presidentin palkitsemat äidit. He ovat tunnustuksensa ansainneet, mutta äitimyytti ei ole oikein päivittynyt. Pitää olla kova tekemään töitä, rakastaa lapsia, kasvattaa sijaislapsia, olla vapaaehtoistyössä. Ei kuulu genreen vielä sellainen äiti, joka ei ole yhtään sukkaa kutonut tai oikein se opiskeleva äitikään. Tai sellainen äiti, joka on myöntänyt, ettei jaksa. Tai päihteitä käyttänyt äiti. Niinhän sitä kerrotaan, että esimerkiksi eläimille määrättyjä lääkkeitä on kuitenkin käytetty paljon ja mitä näitä "huumelääkkeitä" ennen vanhaan on ollutkin. Eräs tuttu muisti, että konjakkia oli vielä 50v.vuotta sitten suositeltu koliikin hoitoon, tosin määrä ei ollut varmaan suuri. Ehkä äiti otti huikan itsekin. Joku äiti voitaisiin ihan monipuolisuuden nimissä valita väsymätön työläinen- lapsia ymmärtävästi aina hoitava- kuvaston ulkopuolelta. (sorvatar)