sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Turvallinen teksti

Designtorilla mustiin pukeutuneet designihmiset tungeskelivat myyntipöytien ympärillä ja tappelivat Minna Parikan kengistä. Ostin villalangasta valmistetut korvikset.

Aurinko valaisee kaiken armottomilla säteillään, eikä oikein tiedä milloin takin voi jättää kotiin ja pukea sandaalit jalkaan. Kesä on ahdistavin vuodenaika, sillä silloin ihmisen pitää nauttia, muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti ole. Ei saa maata sohvalla mököttämässä vaan on pakko kirmailla järvien rannoilla ja istua kesäterasseilla tummat lasit nenällä juomassa vetisiä alkoholijuomia.

Seuraan erästä feminististä fb-ryhmää, josta olen oppinut uuden lyhenteen TW (trigger warning). Yleensä kirjainten perässä on pitkä pätkä tyhjää, joten kukaan ei vahingossa altistu jollekin liian ahdistavalle. Olisin voinut aloittaa tekstini näin.

TW: kesä, designtori, korvikset
.
.
.
.
.


Näin tietäisitte heti, että teksti on turvallinen lukea. Pitäisikö ottaa tämä tapa käyttöön?

3 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

No, olisit kyllä voinut laittaa varoituksen. Designtorilla käynti tekee kateelliseksi, varsinkin kun olen potenut sisätiloissa lapsenlapselta saatua mahatautia jo neljä päivää. Nyt alkaa kirkastua.

Kesän tulo on kauhean arvaamatonta, se kun ei yhtään tiedä, tuleeko se vai ei, sellaisena kuin minä kesän ymmärrän, että olisi varma kaksiviikkoinen hellettä.

Alkukesän armoton valo on kodissa kauhea paljastaja. Nyt kun voimat palautuvat on pakko ryhtyä siivoamaan ja raivaamaan kaappeja. Joka paikassa on pölyä ja parveke pitäisi laittaa kesäkuntoon.

Heidi kirjoitti...

Olen päättänyt pestä polkupyöräni. Se riittänee kevätaskareeksi. Designtorilla oli kuuma ja kamala tungos.

Timo Lampi kirjoitti...

Kävelin mökin ympäri paljain varpain, muun osan päivästä olemme tyhjentäneen varastoja, nuorenparin talonhankinnan vuoksi.
Poistuvaa tavaraa on useampi pakettiautollinen, eikä sitä huomaa että jokin paikka olisi tyhjentynyt, paitsi vintti. :D

Ei kannana ottaa, tavaksi. :)