sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Unelias puistokatu herää

Kaikille pyöräni etulokasuojan rämisemisestä huolestuneille tiedoksi, että käytin pyörääni korjaamolla. Selitin lyhyesti vaivan laadun ja korjaaja tuli ulos kulkuvälinettäni katsomaan. Sanoin, että ruuvit löystyvät vaikka niitä veitsellä toistuvasti kiristän. Mies haki ristipäisen (?) ruuvimeisselin, kiristi ruuvit ja totesi "Nyt pysyy".  Sanoin "Kiitos." ja se oli sillä selvä. Maksua ei ruuvien väännöstä vaadittu.

Eilisissä kivoissa valmistujaisjuhlissa nuori mies, lääketieteen opiskelija, sanoi lukevansa blogiani ja melkein koukuttuneensa siihen. Hän muistaakseni sanoi jotain sinne päin, että samaistuu joihinkin ajatuksiini vaikka ei haluaisi ajatella kuten blogissani kirjoitetaan.  En minäkään ole aina blogini kanssa samaa mieltä.

Hämeenpuistossa järjestetään kansainväliset markkinat. Söin toissapäivänä puistokäytävän varrella thai-ruokaa. Myyjä puhui savon murretta ja huomasin, että kyseinen ravintola oli tullut tänne Kuopiosta asti. Kreikkalaisen ravintolan taustalle oli ripustettu merimaisema, kattoon kiinnitetty muovisia viinirypäleterttuja ja syömistä vauhditti dirlandaa-musiikki. Australialaiseen grilliin kiemurteli pitkä lihanhimoinen jono. Tarjolla olisi ollut myös saksalaista makkaraa, englantilaista toffeeta, italialaista jäätelöä, ranskalaisia leivonnaisia, suomalaisia muikkuja ja paljon muuta. Kadun eteläpäässä myytiin kirpputoritavaraa.  Uneliaasta puistokadusta oli tehty ihanan virkeä ja eläväinen.

Ei kommentteja: