maanantai 12. joulukuuta 2011

Arvotaan presidentti

Käytin Ylen vaalikonetta, joka arpoi presidentikseni Pekka Haaviston. Ei ihan huono valinta. En kylläkään osannut vastata kaikkiin kysymyksiin; kuten "Pitääkö presidentin olla FB:ssa?"  Tuli mieleeni lisää kysymyksiä: "Keitä hän ottaisi ystävikseen? Kenelle välittäisi kuvia lomamatkoiltaan?" Olisi kiva käydä tykkäämässä, kun presidentti olisi käynyt sauvakävelyllä ja juonut saunaoluet. Täytyy myöntää, että minusta olisi herkullinen ajatus nähdä Haavisto ja hänen puolisonsa sievästi vierekkäin kättelemässä itsenäisyyspäivän juhlaväkeä.

V oli käynyt kuoron kanssa laulamassa vanhainkodissa. Tämän kokemuksen jälkeen hän toivoi vanhuuden raihnaisuuden koittaessa ennemmin saunan taakse lopetettavaksi kuskaamista kuin vanhainkodissa kitumista.

Televisiossa näytettiin ohjelmaa suomalaisesta vanhusten pienhoitolasta, jossa asuntoon oli koottu viisi mummoa, joita kävi hoitaja päivittäin hoitamassa. Mummot vaikuttivat vihaavan toisiaan. Yksi vanhuksista ei ruotsinkielisenä edes kunnolla ymmärtänyt muiden puhetta.

Tahdon vanhainkotiin tai vanhustentaloon,jossa asuu porukkaa, jota siedän ja jotka taas kestävät minua. Haluan hyvää ruokaa ja viiniä. Ystäväni kävi Tanskassa tutustumassa vanhustenhuoltoon, vanhainkodissa tarjottiin viiniä, siellä asusti kissa, aikataulut olivat väljät, eivätkä hoitajat kirjanneet vanhusten pesuja ja eritteitä tietokoneille.

6 kommenttia:

Pirstale kirjoitti...

Mitä jos vanhainkotejakin alettaisiin profiloimaan, niin kuin lastentarhoja: taidepainotteinen, ilmaisutaitoon painottuva, urheilupainotteinen jne.

X D

Heidi kirjoitti...

Loistava idea. Ilmaisutaitoon painottuvaan vanhainkotiin olisi vaikea päästä. Tavalliseen pääsisi kuka vain. Onhan se hullua, että porukka, joka on ikänsä kilpaillut joutuu vanhuudessa luovuttamaan. Ilman muuta tarvittaisiin myös vanhusten BB-talo, jossa ainoastaan sikailtaisiin. Sitä ohjelmaa muissa vanhainkodeissa katsottaisiin ja paheksuttaisiin.

bert kirjoitti...

Loistava ehdotus Pirstaleelta. Oma isoäitini on yksityisessä hoitokodissa, jossa palvelu on kyllä loistavaa. Siellä on kissoja. Ja karkkipäivät. (Samaisessa kodissa asustaa myös jonkin verran kehitysvammaisia.) Uskon kylläkin, että jos mummo haluaa, hän saa ostaa ja syödä karkkia muinakin päivinä.

Zepa kirjoitti...

Ajattelin muutenkin äänestää Haavistoa, mutta nyt vasta sain vision siitä, kun hän puolisoineen kättelee linnanjuhlan isäntäparina. JESS! Vihdoinkin isäntäpari! :-D

Heidi kirjoitti...

Minäkin jo melkein suunnittelin avustavani hänen vaalikamppanjaansa pikkusummalla. Ehkä vielä teen sen. En ole aiemmin tullut ajatelleeksikaan vaalirahoitukseen osallistumista.

Anonyymi kirjoitti...

> Käytin Ylen vaalikonetta, joka arpoi presidentikseni Pekka Haaviston. Ei ihan huono valinta.

Itse olen kyllästynyt vaalikoneisiin. Sain tulokseksi Väyrysen! Usein koneet arpovat minulle joko kommareita tai kokoomuslaisia. Just joo! Pitäkää tunkkinne!

Muuten, miksi Haavisto ei olisi huono valinta? Tyyppihän ei ole valmistunut yliopistosta. Minusta nyt ainakin koulutettujen ihmisten pitäisi kannattaa koulutusta, eikä äänestää juntteja.

> Ystäväni kävi Tanskassa tutustumassa vanhustenhuoltoon, vanhainkodissa tarjottiin viiniä, siellä asusti kissa, aikataulut olivat väljät, eivätkä hoitajat kirjanneet vanhusten pesuja ja eritteitä tietokoneille.

Komppaan (okei, jyrkkä EI kotieläimille kuitenkin)! Tosin, onkohan noista kirjauksista tehty jotain tutkimuksia? Vois ehkä jotain tehdä, ja sitten lopettaa tuommoisen yleisen kirjailun.