sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kyykkääminen on kivaa

Sanotaan, että pitkä liikkumattomuus on epäterveellistä. Ihmiset ovat vanginneet itsensä vapaaehtoisesti muovisiin ranteen ympäri kiertäviin muovirenkaisiin, jotka hälyttävät jos olet liian pitkään paikallasi. Noita aktiivisuusrannekkeita näkee monen ihmisen ranteessa. Epäilen, että rannekkeen määräyksiin turtuu ja niistä lakkaa välittämästä.

Olen ryhtynyt töissä tekemään pari kyykkyä potilaiden välissä. Vetelen välillä jumppakuminauhaa, jonka kiedon hanan ympärille. Näytän todella typerältä nauhaa kiskoessani ja kyykätessäni lääkärintakki ylläni. Kai se sitten on terveellistä. Se tekee ainakin hyvää hartiaseudulle. Kerroin harrastuksestani ortopedille, joka kysyi "Et kai ole maniassa?". Näin meitä kannustetaan.

V vastasi tätä koskevaan facebook-päivitykseeni, että liikunta lisää elinaikaa saman verran kuin siihen käyttää. Jos siis pitää kyykkäämisestä niin sitä kannattaa harrastaa.

Olen viettänyt viikonlopun tekemättä mitään erityistä. Käynyt lenkillä, vaihtanut lakanat, siivoillut, lukenut, puhunut pitkiä puheluita ja lähettänyt sähköpostia. Ilmankos on näin levännyt olo. Elämääni on tullut vähän vahingossa uusi ja samalla vanha tuttu ihminen, jonka kanssa olen viestitellyt viikon verran päivittäin. Jotenkin se on antanut energiaa.

Ei kommentteja: