keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Tammerissa

Rosa Meriläinen on muuttanut takaisin vanhempiensa luo ja kirjoittaa kolumnissaan, että vanhempien on aina majoitettava jälkeläisensä ja tuettava heitä. Ihan sama minkä ikäisiä lapsukaiset ovat.

Mietimme töissä, miltä tuntuisi muuttaa takaisin lapsuudenkotiin. Ahdistavalta. Epäonnistumiselta.

H, joka taitaa olla Rosa Meriläistä vanhempi, sanoi että hänen vanhempansa ovat eronneet. Jos hän palaisi kotiin, pitäisi sovitella jonkinlainen yhteishuoltajuus, viikko isän luona ja viikko äidin luona. Juhlapäivistä ja viikonlopuista sitten riideltäisiin.

Kävin tamperelaisessa kirjallisuustapahtumassa esiintymässä. Isoilla staroilla kuten Riku Korhosella pitää olla lämppäri ja minä kelpasin siihen rooliin.

Koin erittäin vapauttavana, että Finlandia-ehdokas sanoi kesken haastattelun pistäytyvänsä pissalla. Itse olisin istunut lavalla vaikka pissa olisi valunut pitkin jalkojani. Vastaillut haastettelijan kysymyksiin kusilammikosta.

Istuin tilaisuuden jälkeen hetken samassa pöydässä illan tähden kanssa. Huomasin, että Riku Korhonen on paitsi hyvä kirjailija myös sympaattinen mies ainakin turkulaiseksi.

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

On valtava luottamuksenosoitus vanhempia kohtaan palata aikuisena heidän luokseen nuolemaan haavojaan! Saattaa olla, että tuollaisen valinnan tehnyt Meriläinen haluaa samalla vaivalla - eroprosessissa - käydä läpi myös suhteensa vanhempiin aikuisena ja mikäpä olisi siihen parempi tilaisuus kuin mennä saman katon alle. Tuskinpa hän sinne vuosikausiksi jumittuu - siirtymävaihe. Omalla tavallaan ratkaisu, jolle voi nostaa hattua!

Eilinen tilaisuus oli varmasti mukava. Nyt kiukuttelen itselleni siitä, että en saanut potkittua itseäni persuksille lähtemään.

Timo Lampi kirjoitti...

Rosa on väärässä totaalisesti. Kyllä kotoa muuttaneen tarttee kyetä itsensä elättämään. Rahan vastaanottaminen vanhemmiltaan täytyy lopettaa viimeistään kolmekkymppisenä. Kotiin voi muuttaa takaisin vain alle kaksikymppisenä.

Nautinnollista oli kuvitella sua siellä lavalla. Ilmeisesti kukaan ei heitellyt sua mädillä tomaateilla tai omenilla, joten lämppärikeikka meni oikein hyvin.

Mukavaa...

Hoo Moilanen kirjoitti...

Timo, et ollut tainnut lukea Meriläisen kirjoitusta. Ei hän palannut kotiin loisimaan. Juuri kenenkään aikuisen taloudellinen tilanne Suomessa ei ole niin toivoton, että ei olisi varaa asua omillaan. Meriläisen tilanteessa kyse ei ihan tasan ole rahasta vaan aivan muista asioista.

Timo Lampi kirjoitti...En jatka tätä viestiketjua, Heidin blogi on väärä paikka alkaa ratkomaan erimielisyyksiä.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Eivät erilaiset mielipiteet ole erimielisyyttä - siis riitaa - vaan vain erilaisia mielipiteitä! :)

Juuri missään asiassa mustavalkoiset patenttiratkaisut eivät toimi. On parempi toimia tilanteen kuin jäykkien periaatteiden mukaan. Mieli on kuin laskuvarjo, se toimii parhaiten avoimena, sanoo sananlasku :)