lauantai 12. lokakuuta 2013

Ruikutusta (jätä väliin)

Väillä tuntuu turhauttavalta, ettei voi vaikuttaa asioihin, jotka oikeasti ihmisiä piinaavat. En voi hankkia heille riittävää toimeentuloa. En voi juurikaan vaikuttaa Kelan päätöksiin. Puolison ryyppääminen ei minun tekemisistäni riipu, enkä mahda mitään sille, että aviopuoliso jättää sairastavan ihmisen. Potilaat valvovat öitä, ovat köyhiä, kärsivät kivuista ja ikävistä sukulaisista vielä minut tavattuaankin.

Joku terveydenhuollossa on pielessä, jos potilaita uskoo ja kaipa se on uskottava. Erikoissairaanhoito toimii varsin hyvin, tosin elämme edelleen kuin  menossa olisi nousukausi.  Tehdään suuria ja kalliita toimenpiteitä, joiden jälkeen potilaat usein jäävät heitteille. Jatkohoito siirtyy omalle lääkärille, jota ei ole, jolle ei saa aikaa, jolla ei ole aikaa, joka ei osaa suomea. Minusta tuntuu, että yksi ratkaisu voisi olla erilaisten erikoistuneiden sairaanhoitajien kouluttaminen, onhan nytkin diabeteshoitajia. Hoitaja perehdytettäisiin vaikkapa ohitusleikatun tai pallolaajennetun potilaan jatkohoitoon ja hän olisi potilaan tukena. Hoitajalla olisi mahdollisuus konsultoida lääkäriä. Tällaisella hoitajalla olisi vastaanotto kuten lääkärillä, mutta siellä keskityttäisiin ainoastaan koronaaritaudin riskitekijöihin.

Perusterveydenhuoltoon pitäisi saada lisää resursseja. Niin mitä hyötyä näitä on täällä valittaa. Minun pitäisi olla hauska. Piristää lukijoita. Onhan tänään se viikon ainokainen vapaapäivä. Nyt vaatteet päälle ja kylille. Hullujen päivien keltainen esite on luettu ja ilokseni en mitään tarvitse, joten vältyn piinalta. Minulla ei ole epilaattoria, divaania tai espressokonetta, enkä niitä aio nytkään hankkia vaikka kuinka tyrkytetään.  Minulla on espressopannu, on ollut vuosia ja hyvin toimii.  Tiedän mitä tehdä ruusukaaleille, joita eilen ostin: niitä hörytetään ja paistetaan ja päälle heitetään parmesania.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Samojen ongelmien parissa joudun mäki oleen, mitä ekassa kappaleessa kerrot. Naapurirapun pappa valittaa, että patteri on kylmä. Onko sulla kotona kylmä, kysyn. Ei oo, mutta patteri on kylmä. Asiahan ei ees mulle kuulu, mutta koetan auttaa silti.

Ns. lääkäripulan on aiheuttanut ihmisten ahneus, aina niitä ahneita piisaa lukuisassa joukossamme. Vaimo jo 30 v sitten ennusti, että ei mee hyvin nyt tässä ajassa.
...ajatus katkesi...


Lääkärin pitäisi hoitaa potilaita, eikä käyttää kallista aikaansa toimistotöiden tekemiseen. Niitä varten oli ennenvanhaan 'toimiston tytöt, sihteerit yms'

Tän päivän lehessä oli juttua, että jotkin lääkärit eivät suostu ottamaan kuin 6 potilasta päivässä. Ymmärrän hyvin lukumäärän tarkemmissa tutkimuksissa, mutta en TK:n tmv lääkärin kohdalla, joka tekee ensiarvioinnin potilaasta.

Poikkeuksia tietysti on, mm sinä.
Juuri kouluttautunut nuori lääkäriherra kertoi ja omin korvin kuulin, että hän aikoo tehdä vain minimin töitä ja vaan keikkasellaisia, niistä saa hetkessä kuukauden palkan.

Hänelle ei tullut lainkaan mieleen se, että kuka hänen koulutuksensa mahtoi kustantaa...

Nojoo, menihän tää täysin pois raiteilta ja aiheesta.
Tarkotus oli vaan saaha sanottua sulle, kuinka paljon arvostan sun tekemää työtä, hankalien sairauksien tutkimisessa ja hoidossa. Arvostan todella paljon. (Ilman huutomerkkiä, vaikka mieli tekis)

Ana kirjoitti...

Kuule, Hulluilta päiviltä saa myös Finnkinon lippuja halvalla ja ovat voimassa toukokuun loppuun asti. Kyl 10 kpl paketin ihminen tarvii aina...