torstai 25. huhtikuuta 2013

Jääkiekkofani

Eräs hoitaja roikotti tänään ylpeästi kaulassaan Porin ässien fanikaulaliinaa. Minua ei heivauta suuntaan tai toiseen kuka voittaa jääkiekossa, jalkapallossa tai eukonkannossa, mutta onhan se hauskaa, että joku kantaa rinta rottingilla vihollisjoukkueen symbolia Tampereella. Olihan tässä sellaista David vastaan Goljat tunnelmaa. Davidia sympatiseeraa mieluummin. Olen kenties väärässä asetelman suhteen (harvoin olen), mutta Pori on ainakin Tamperetta pienempi kaupunki. Kyllä tämän porilaisille suo, kun niillä raukoilla on vain Porin Jazzit, Yyteri ja Juseliuksen mauseleumi. Meillä Tampereella on sentään Näsinneula, Särkänniemi ja musta makkara.

Tänään kierrolla vanhempi mies lateli kaikki asiaankuuluvat kirosanat kuvatessaan vaivaansa. Kun sanoin, että tutkisin hänet toisessa tilassa, jossa ovat tarvittavat välineet, hän alkoi vihjailla, ikään kuin siellä tapahtuisi jotain muutakin. Mies iski minulle silmää, enkä ole varma näkikö pomoni, joka oli mukana potilaita kiertämässä. Miehen sängyn päässä seisoi myös pari lääketieteen kandidaattia ja erikoistuva lääkäri. Ystävällinen hymyni vaihtui kylmäkiskoiseen viranomaisilmeeseen.Mies tulkitsi tuttavallista ja rentoa käytöstäni väärin. Yleensä valkoinen lääkärin takki torjuu tehokkaasti kaikenlaisen seksuaalisen härinnän. Hoitajan asu (muistuttaa pyjamaa, eikä pue ketään) ja vähemmän pelottava asema innostaa vihjailuihin ja nipistelyihin. Liekö häirintä vähentynyt kun sisar hento valkoisista tuli täti sininen pyjamaisia ja kun he siirtyivät potilaan vierestä tietokoneen ääreen?
4 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Ei uskoisi, että noin idiootteja potilaita on olemassa.

No, mihin idiootti itsensä karistaisi lääkärinkierrollakaan.

Unknown kirjoitti...

Meit on monenlaisii ja hyvä niin.
Mua aina hymyilyttää leveesti, kun kerrot virkailmeestäs, vai viranomaisilmekkö se olikaa.

ketjukolaaja kirjoitti...

Sanon tähän vain sen että Jorma Valtosen ikufanina olen iloinen kuopiolaisenakin kun Ässät taas kerran otti sen mikä meille kaikille kuuluisi! Bravo Yyteri! Bravo Jorma!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Eikös sinun kuuluisi fanittaa Kalpaa?