sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Syntymäpäivä

Saunoimme eilen Pispalassa Rajaportin saunassa, joka on muuten Suomen vanhin yleinen sauna. Se on sadan vuoden takaisessa kuosissaan. Saunominen maksaa kuusi euroa ja maksu suoritetaan pienestä luukusta lasin takana istuvalle naiselle. Pesuvesi kauhotaan sammiosta, jonne sitä lasketaan letkuilla: toisesta valuu kylmää ja toisesta kuumaa vettä. Lauteille kiivetään portaita pitkin ja kiuas on miesten ja naisten yhteinen. Naisten ja miesten puolen erottaa toisistaan seinä ja ovi. Saunassa on hämärää, löyly on kosteaa ja tuntuu rentouttavalta. Lauteille nousee kaksi kanadalaista naista, joista toinen on pukeutunut hameeseen ja narutoppiin ja toinen kokouimapukuun. Välillä vilvoittelemme pihalla, istumme penkeillä pyyhkeisiin kääriytyneinä. Moni kävijöistä on saunomassa ensimmäistä kertaa.Onneksi seinille on kiinnitetty tauluja, joissa on käyttäytymisohjeita

Minulla on tänään syntymäpäivä. Ennen FB-aikaa sain onnittelusoitot äidiltäni, siskoiltani ja lapsiltani. Nyt saan useita FB-onnentoivotuksia. Minulla ja pojallani on yhteinen syntymäpäivä.

Nokia ulkoisti kaksi kuukautta sitten toimintojaan intialaiselle firmalle. Missään tapauksessa heitä ei pitänyt irtisanoa, vaan firma vakuutti laajentavansa toimintaansa Suomeen. Siitä on siis kaksi kuukautta. Nyt yhtiön toimintastrategia vaatii 300 suomalaisen työntekijän irtisanomisen. Jos omaisi ilkeän luonteenlaadun, saattaisi väittää, että yhtiö valehteli kaksi kuukautta sitten ja etteivät strategiat muutu parin kuukauden välein. Pois moinen uumoilu. Onhan bisneksessä korkea moraali! Minkäs sille mahtaa, että tilanne muuttuu. Äsken heitä tarvittiin ja nyt taas enää ei. Sellaista elämä on.

5 kommenttia:

Stadin Friidu kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää.

Unknown kirjoitti...

Mukavaa synttäripäivää. :)

Arttorius kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää!

raita kirjoitti...

Sellaista elämä on, hyvää syntymäpäivää kuitenkin.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Kiitos.