perjantai 26. huhtikuuta 2013

Päivän mietelause

Katsoin Ylen Areenalta kirjallisuusohjelman, jossa haastateltiin kirjailija Marja Björkiä. Björk toimi juristina, kunnes heittäytyi kirjailijaksi. Hänen uusin romaaninsa (en ollut kuullut kirjailijasta aiemmin) kertoo Marionista, joka kokee olevansa poika tytön kehossa. Kirjaa varten Björk kertoi haastatelleensa omaa poikaansa (entistä tytärtään). Väärään sukupuoleen syntyminen oli lapselle selvää jo ihan pienenä. Tyttären mielestä lahjaksi saatu nukke oli limainen. Transsukupuolisen ihmisen elämän voi kuvitella olevan rankkaa. Hän saa todennäköisesti niukasti tukea edes perheeltään. Vaikka se onkin hyvin raadollista, niin perheenjäsenet tuntevat myös häpeää.

Olen tervehtimisväleissä keski-iässä sukupuolta vaihtaneen kollegan kanssa. Hän on edennyt urallaan hyvin korkealle. Konservatiivisena pidetty lääketieteen maailma on osoittautunut hämmästyttävän hyväksyväksi. Toki alkuun asiaan liittyi sellaista naureskeluakin, ei kuitenkaan mitenkään pahantahtoista.

Sukupuoli ja ikä ovat niitä ensimmäisiä asioita, joihin huomio uuden tuttavuuden kohdalla kiinnittyy: onhan sitä tehtävä pika-arvio, että olisiko tuosta potentiaaliseksi kumppaniksi.

En viitsi siivota, joten ostin kukkia. Tuoreilla kukilla saa helposti aikaan illuusion siivotusta kodista.

H laihduttaa, joten hänellä on eväänä iso kippo rahkaa ja ananasta (sama satsi joka päivä). Annoksen pitää riittää koko vuorokaudeksi. Eilen illalla H ei pystynyt keskittymään mihinkään, kun mielessä pyöri paahdettu ruisleipä. H otti nukahtamispillerin ja kävi maate, jottei sortuisi ruisleivän syöntiin. Pidän tämän kuurin onnistumista kovin epätodennäköisenä noin pitkän päälle. Jossain vaiheessa kroppa tulee vaatimaan sen ruisleivän, eikä siitä yhdellä palalla selvitä.

M luki työpaikan kahvihuoneessa Aamulehden päivän mietelauseen, joka kuului jotenkin tähän tapaan: Tämän päivän murhe on huomispäivän ilo. Minä yltiöoptimistisena ihmisenä käänsin lauseen piirun verran realistisemmaksi: Tämän päivän ilo on huomispäivän murhe. Taidan painattaa omakustanteen "Inhorealistinen mietelause vuoden jokaiselle viheliäiselle päivälle."

4 kommenttia:

bert kirjoitti...

Voit omakustanteen sijaan myydä niitä tänne. http://www.despair.com/demotivators.html

Merja kirjoitti...

Kadehdin ystäviäsi - vaikken lihaa syökään, niin menu kuulostaa mainiolta. Sano terveisiä! Minä laitan vierailleni kalapataa, johon tulee kalan lisksi paljon tuoretta paprikaa ja appelsiinituorejuustoa. Jääkaapissa on tekeytymässä kalorikammoisen kauhistus, Varennetorttu.

Merja kirjoitti...

No niin. Olin eilen untenmailla kun olet postannut ja luin tämän vasta tänään. Niinpä ed kommentti kuuluu tämän päivän postaukseen. Voi meitä iltaunisia.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Tähän pataan laitetaan tuoreita papuja, lanttua,sipulia, porkkanaa, punakaalia, kesäkurpitsaa, tomaattia, punaviiniä ja vähän lammasta.