keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Unien päivitys

Miten jotkut jaksavat jauhaa säästä? Nyt pitää jo vatvoa millainen ilma vappuna on. Sää on se mikä on. Sen näkee aamulla ikkunasta, eikä tarvitse haaskata aikaa säätiedoituksiin. Jos sataa, niin puetaan kumisaappat ja jos ei, niin laitetaan jalkaan pikkukengät. En tiedä mitään tylsempää kuin kesän ilman spekulointi. Saatte ihan ilmaisen täsmäennustuksen ensi kesälle: Kesäkuussa ei ole paljolti pakkasta. Heinäkuussa sataa tai paistaa (yleensä sataa). Ahneuksissasi poltat nenäsi terassilla. Elokuussa kerätään mustikoita ja kaivellaan sieraimista hirvikärpäsiä.

Puhuin tänään erään nuoren miehen kanssa. Olen oikeastaan varma, että tuo minua vähintään kaksikymmentä vuotta nuorempi henkilö on oikeasti minua kymmenen vuotta vanhempi. Olisi mielenkiintoista päästä nuoren vakavan uraihmisen päähän, mitä siellä on?

Miksi näen edelleen usein unta entisestä miehestäni. En ole edes puhunut hänen kanssaan puhelimessa muutamaan vuoteen ja näin hänet viimeksi sattumalta kadulla 2008 (kyllä oli lihonut ja vanhentunut, toisin kuin minä, joka pelkästään nuorrun). En näe juuri koskaan unia ihmisistä, joita tapaan nykyisin. Kun näen unia lapsistani, he ovat juuttuneet alle kouluikäisiksi. Haluaisn päivittää uneni.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Rovaniemeläissedälläni oli aikanaan kaksi täsmäsääennustetta: 1. Jos on vappuna lunta katolla, niin on sitä maassakin 2. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin ilmoja piisaa.

Unknown kirjoitti...

Unohit viimisten sulkujen sisältä sanat ja kaunistun. ;D

Mua kans ottaa päähän toi ainainen säästä jauhaminen. Mä nään aamulla harskilta millai sää on tänää ja huomenna, se piisaa oikee hyvin.

Mukavia ajatelmia sulla. :)

Merja kirjoitti...

Kari Suomalaisen Römpän ukon muinainen ennustus Juhannussäästä: Jos Juhannuksena sataapi, tuleepi maa märäksi. Se on minusta sattuvimpia ja aina on pitänyt paikkansa.

Merja kirjoitti...

Kari Suomalaisen Römpän ukon muinainen ennustus Juhannussäästä: Jos Juhannuksena sataapi, tuleepi maa märäksi. Se on minusta sattuvimpia ja aina on pitänyt paikkansa.