perjantai 27. huhtikuuta 2018

Havaintoja

Havaintoja Fustra-tunnilta: Sivulankkuni voi erinomaisesti ja saatan pian ryhtyä tekemään kovennettua versiota. Kyykyissä kallistun taaksepäin ja eräs toinen ryhmäläinen vääntyy eteenpäin. Yheenlaskettuna olemme mitä parhaimmassa asennossa. Olen mahdollisesti löytänyt yläselän lihakset. Samojen liikkeiden toistaminen kyllästyttää välillä ja ihmettelen naista, joka on käynyt Fustra-tunneilla jo neljän vuoden ajan.

Olen kummastellut jo jonkin aikaa, miten maahanmuuttokriittisyys ja feministien vihaaminen liittyvät yhteen. Tai miksi samat ihmiset vastustavat maahanmuuttoa ja kannattavat tiukan perinteisiä miehen ja naisen malleja.  Mies on perheen johtaja, nainen hoitaa kodin ja niistää lasten nenät!

En ole saanut tänään tehtyä yhtään mitään. Istuin muodon vuoksi hetken kirjastolla ja tuijotin läppärini näppäimiä. Nukuin päiväunet. Luin kirjaa, jossa nelikymppinen kirjailija kertoo ruuhkavuosielämästään. Mitä tekemistä minulla sen kanssa on? Menen huomenna lasten ja heidän puolisoidensa kanssa pizzeriaan syömään ja yksin perinteisille vapun etkoille. Ensi viikolla lomailen ja tuli sellainen olo, että jotainhan täytyy lomalla tehdä, joten ostin bussiliput Hesaan ja takaisin. Menen bussilla koska se on niin halpaa, mutta muuten heittelen rahojani sinne tänne. Teen matkan yhden päivän aikana, joten saan nukkua omassa sängyssäni. Käyn ystävän kanssa syömässä ja sivistän itseäni taiteella. Yritän lomailla.

4 kommenttia:

sorvatar kirjoitti...

Helsinkiin bussilla menossa on hohtoa, itsellä sama systeemi. Kohteessa voi käyttää rahaa, mutta bussilippu vitosella toimii ja voi hekumoida halvalla pääsyä. Kerran jouduin ostamaan normihintaisen lipun ja oli suorastaan petetty olo, 27e moisesta matkasta. Mihin tahansa kaupunkiin/kaupunginosaan voisi soveltaa tuota samaa: tamperelainen voisi tehdä retken vaikka Teiskoon, tosin se väli ei varmaan ole kilpailtu.

RK kirjoitti...

Hauskaa, itse oululaisena unelmoin, josko pääsisin Tampereelle minilomalle. Tampere on Suomen kirpputorien mekka. Kaksi päivää aamusta iltaan, ja kirpputorit ympäri kaupunkia olisi kierretty potentiaalisen löytämisen ekstaasissa. Vaikka mitään ei loppujen lopuksi löytyisikään.

Hoo Moilanen kirjoitti...

Tuo mainitsemasi ilmiö - maahanmuuttokriittiset feministivihaajat - on paljon esillä Twitterissä. Öyhöttäjien lisäksi jotkut ihan fiksutkin tyypit jaksavat toistuvasti vouhkata. Ei siellä - Twitterissä - olekaan niin mukavaa kuin miltä ensin vaikutti. Taidan vähitellen hiipua takavasemmalle.

Marjatta Mentula kirjoitti...

Luulisi, että nuo "kriittiset" hyväksyisivät joidenkin maahanmuuttajaryhmien perhemallin, jossa mies määrää, mutta EI, heillä se onkin huono homma. Maahanmuutokriittisyyden mukana tulee paitsi feminismiviha niin myös viha sukupuolista moninaisuuuta ja tasa-arvoista avioliittolakia kohtaan, kaikki tämä samassa paketissa.

Mukavaa Hesan matkaa!