sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Reitti

Menen huomenna pieneen tutkimustoimenpiteeseen Hatanpään sairaalan polille, joten suunnittelin jo tänään reitin ja koekävelin sen. Mittasin aikaa ja matkaa. Menin jopa niin pitkälle, että kävin sisätiloissa tarkistamassa poliklinikan sijainnin. Tutustuin ilmoittautumisautomaattiin ja huomasin ilokseni sen olevan samanlainen kuin meillä. Jos toimenpidettä voisi jotenkin harjoitella tekisin senkin.

Matkalla kuuntelin Ylen podcastia, "Miltä tuntuu elää", jossa läheiset, lähinnä rapmuusikko Edorfin puoliso muistelee miestään, joka kuoli syöpään. Vetistelin podcastia kuunnellessani ja mietin miten tyylikkäästi ja kypsästi nuori mies menehtyi. Vaikka ei kai kuolemassa voi jakaa tyylipisteitä.  Eikä sitä voi harjoitella.

Kun nyt tähän kuolemateemaan päästiin niin siteeraan pätkän Arja Tiaisen runoa (Kirjeitä karkailevalle puolisolle, Palladium kirjat). Pidän muuten kirjan nimestä tosi paljon.


Minut voisi pistää
veneeseen ja tulta kokkaan
lykätä avomerelle vihaan
ajatusta että laitetaan
arkkuun maahan ja joku
pappi sanoo
maasta sinä olet tullut
päinvastoin
minä olen tullut
tähtien kirkkaudesta
sinne jonnekin
minä palaan

5 kommenttia:

Marjatta Mentula kirjoitti...

Ai sinä ostit tämän kirjan. Eikö olekin hyvä?
Minäkin päätin tilata kirjan uudestaan adlibriksestä, kun ensin palautin nuukuuttani. Näytän lukevan näitä runoja yhä uudestaan. Tiaisen kieli vain paranee iän myötä.

Hyvin valmistauduttu, Heidi.
Tsemppiä!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Lainasin kirjastosta minäkin. Helposti lähestyttävää runoutta. Meikäläiselläkään ei ole vaikeuksia ymmärtää.

Timo Lampi ☺ kirjoitti...

Ompas Arja ajatellut mainion runon, oikein kosketti!!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Se oli oikeastaan yhden runon loppuosa.

Marja kirjoitti...

Hieno runo. Miun sietäisi ottaa oppia tuosta valmistautumisestasi. Olin käynyt kerran ehkä pari vuotta sitten nykyisen kotipaikkakuntammeTaipalsaaren kirkonkylän hyvinvointiasemalla (= ent. terveysasema = ent. terveyskeskus). Tällä viikolla sain hammashoitolaan kiireellisen ajan seuraavaksi aamuksi klo 8.30. En tullut tarkistaneeksi matkan pituutta. Arvelin sen olevan ehkä sama kuin toiseen suuntaan lähimpään kaupunkiin Lappeenrantaan 15 km. Tosiasiassa se on pidempi 25 km. Aamulla tuli kuitenkin kiire lähtiessä. Aamupalan syöminen jäi kesken. Varauduin ottamaan loput mukaan. Ne unohtui kotiin. Muutakin unohtui matkasta. Pääsin lähtemään kotoa klo 8.27. Kolmessa minuutissa oli toivotonta ehtiä. Ajoin 80 km rajoitusalueella enimmillään 120 vauhtia. Välillä tuli hidastelijoita eteen.Olin perillä siten, että yli puolet oli mennyt vo-ajasta. Totesin, että ette varmaan minua nyt ota vastaan. Nuori hammaslääkäri tarkisti tilanteen. Sai varattua miulle saman päivän iltapv:lle ajan keskussairaalan hammaspkl:n päivystykseen. Omaan hammashoitolaan varattiin kiireetön aika koknaistarkastusta varten. Todella hyvää palvelua julkisen terveydenhuollon hammashoidossaa!