sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Onko Riku Korhosen romaani ongelmajätettä?

Yritän pitää sunnuntain mahdollisimman tyhjänä. Käyn lenkillä, syön, kuuntelen radiota, kirjoitan vähän ja lueskelen paljon. Päivä tuntuu pitemmältä, eikä maanantai tule niin nopeasti.  Maanantai on perinteisesti viikon tiukin työpäivä, joka on psykologisesti huono juttu.

Pidän Nuoren Voiman podcasteista, joissa Erkka Mykkänen haastattelee kirjailijoita kirjoittamisesta. Missä he kirjoittavat, kirjoittavatko käsin vai koneella, mistä he ovat saaneet idean kirjoihinsa ja mihin aikaan he ovat luovimpia. Viimeisimmässä osassa Mykkänen haastattelee Riku Korhosta, joka on sympaattinen haastateltava. Mykkänen suhtautuu haastattelemiinsa kirjailijoihin kunnioituksella ja tuntuu oikeasti olevan kiinnostunut siitä mitä he sanovat.

Kaikkihan rakastavat Maarit Tastulaa. Minua kuitenkin ärsyttää hänen tapansa haastatella. Tastula ikäänkuin pistää sanat toisen suuhun (kerropa nyt miten isäsi juopotteli ja heitti teidät avojaloin pakkaseen) ja pahimmillaan tämä suosittu toimittaja täydentää haastateltavan lauseet loppuun. Kuten sanottu, olen tässä inhossani melko yksin.

Luen facebook-kaverini muuttopuuhista. Muuttolinnut eivät tarvitse mukaansa mitään, mutta ihminen tarvitsee ja toisaalta ei. Kirjat ovat nykyään muuttajan ongelmajätettä ja somessa jaetaan vinkkejä siitä miten niistä pääsee eroon. Ensin Riku Korhonen on vuoden ajan tehnyt taustatyötä romaaniinsa ja kirjoittanut kammiossaan vielä sen päälle pari vuotta ja sitten toinen miettii saako tekeleen laittaa paperinkeräykseen, huoliiko divari vai askarellaanko romaanista ruukkuja persiljantaimille.

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Et ole Tastula inhossasi yksin. Luulen, että meitä on enemmänkin. En pysty katsomaan hänen haastattelujaan lainkaan. Iskee empatiaähky tai melkein myötähäpeä!

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Olen kuullut, että meitä on useampiakin, mutta moni varmaan tykkää.

Merja kirjoitti...

Oikeastaan melkein kaikki sekä nykyiset että entiset haastatteluohjelmat ovat aika kiusallisia. Tastulahan on tämän genren grand old lady Suomessa ja hän on pahin juuri tuossa haastateltavien mahdollisten ajatusten sanoittamisessa.
Sen sijaan Ylen kuudesta kuvasta puuttuu kokonaan tämä sosiaaliporno- yms mähnä.

Nimetön kirjoitti...

Et ole todellakaan yksin. Meitä on monta. Vuosiin en enää ole katsonut ohjelmiaan.
Asenne, ehkä se mättää näin tavallista mummoakin. Parempi mieli säilyy, kun vaihtaa kanavaa tai sulkee koko toosan.

Nimetön kirjoitti...

Kiitos EI Tastulaa. Uskoo itse olevansa maamme huippu, näin ainakin Puoli seitsemän ohjelmassa puhui.
Sinun blogisi sen sijaan on täyttä asiaa, rohkeasti vaan asioita esille.
t. Vakkarilukija Seija

Nimetön kirjoitti...

Juuri nuo mainitsemasi asiat Tastulassa minuakin ärsyttävät!

Hoo Moilanen kirjoitti...

Tunnistan ja tunnustan. Siihen päälle hiukan liian "empaattinen" ilme ja tulee vähän feikkifiilis.

En ole katsellut näistä uusista kuin jakson, jossa Tommi Kovanen kertoi aivovauriostaan. (Oli siinä loppupuolella joku nainenkin vähän aikaa.) Hän on niiiiin symppis mies.