maanantai 6. joulukuuta 2010

Isänmaallinen kokemus

Kuuntelin Keskustorilla poliisien kuoron esittämän Maammelaulun ja liikutuin kyyneliin. Joko olen saanut niin isänmaallisen kasvatuksen (koulu piti siitä huolen) tai sitten olen muuten vaan epävakaassa tilassa.

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Luin kirjailija Petri Tammisen haastattelun, jossa hän sanoi viimeksi itkeneensä laulua "Nosta lippu salkoon" - viimeistä säettä siis, jossa "koko salon lipuin koristellun nään...", tunsin sympatiaa; itken aina samassa kohdassa, kun yritän laulaa auton cd-soittimen mukana.

Poliisikuoron live-Maammelaulu itsenäisyyspäivänä lumisella Tampereen Keskustorilla painii sentään raskaammassa sarjassa.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Minä itken saman laulun samassa kohdassa. Anneli Saariston Evakkojuna (en ole varma onko nimi noin) alkaa itkettää. Kirkossa järjestettävät kauneimmat joululaulut tilaisuudet ovat yhtä kyyneliä vatsaan taistelua samaten tietysti suvivirsi.

Kaisa kirjoitti...

Se evakkojuttu on tosi murheellinen, varsinkin kohdat joissa "pikkuveli syntyi junassa" ja isä tuli kotiin ja "kirkon viereen sankarhautaan laskettiin."

Samoin itkettää Veteraanin iltahuuto, ja Satakunnan laulun se kohta jossa "kasvun kotipelto kantoi, raatajalle onnen antoi lämmin kotilies."