torstai 2. joulukuuta 2010

Ripsisiippa


Helolantiainen, kastanjakääpä, haisunahikas, halavasepikkä, ripsisiippa, punavalkku???

Tiedättekö mistä on kyse? Ne ovat suomalaisia uhanalaisia lajeja. Mitä noista otuksista, mutta samalla katoavat noin hienot nimet. Kuvassa on tietysti haisunahikas, mutta senhän te jo varmaan tiesittekin.

Helolantiainen on maanläheinen harteikas tyyppi, harrastaa ravihevosia. Kastanjakääpä on innostunut vanhoista kirjoista varsinkin ensipainoksista. Haisunahikas viestittää olemuksellaan: älä vain huomaa minua. Hikoilee helposti. Halavasepikkä on ekonomi, joka on tehnyt elämänmuutoksen ja opiskellut oppisopimuksella sepäksi, pitää omaa yritystä, joka pysyy pystyssä säälivien sukulaisten ja aiemmin hankittujen bonusten ansiosta. Ripsisiippa, epäluotettava aviopuoliso, vilkuilee aidan toiselle puolelle ja saa yleensä vastakaikua. Punavalkku on entinen taistolainen, nykyinen vihreiden aktiivijäsen.

2 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Hoh hoh. Minä luulin punavalkkua lievän alkoholisminsa kulinarismiksi naamioineeksi, kotona töitä tekeväksi keski-ikäiseksi henkilöksi, joka tekee viiniostoksensa pikemminkin halvan hinnan kuin värin perusteella.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Voi sen noinkin nähdä. Meillä jokaisella on oma käsityksemme punavalkusta.