keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Silkkaa säästöä!

Aikoinaan meille hankittiin kirjoja kirja-alennusmyynnistä. Me lapsetkin saimme omamme. Siinä oli jotain äärettömän hienoa.

Tilasin siis eilen akateemisesta luettavaa, kun niin halvalla saa. Unohdin autuaasti sen, että hyllyssäni on jo lukuisia lukemattomia opuksia. Heinrich Böllin "Mitähän pojasta tulee?" 3.90, alkuperäinen hinta 21.90, säästöä 18 euroa! Halpa hinta älykön leimasta, jonka tämän kirjan omistamisesta saan. Jos joku kysyy jotain niin totean Kirja-alen luettelon sanoin "Hieno omaelämänkerrallinen romaani nobelistin varhaistuotannosta". Saattaa olla surkea tekele, joka on nopeasti käännetty suomen kielelle kun hemmo sai palkinnon.

Minulla ei ole vielä Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajaa, mutta kohta on Liitto, 6.90 ennen 28.90. Taas säästän 22 euroa! Kaminer Wladimirin "Ryssän disko" tuli tilattua koska siinä on kuulemma "hykerryttäviä tarinoita, jotka avaavat ihmeellisen absurdin maailman" ja niin halvalla 3.90, säästöä kertyy tästä vain 16 euroa, sikäli huono ostos. Tilasin Astrid Lingrenin "Veljeni Leijonamieli" , joka on jostain syystä jäänyt lukematta 9.90, säästöä 13.90, huonoimpia hankintoja noin säästön kannalta. Tilasin myös "Sitaateista ilkeimmät", aion sitä jatkossa siteerata ihan ilkeyttäni 4.90, säästöä säälittävät 12.90.

Ihan vähän muitakin tuli tilattua. Älkää muistako tätä kun taas kerran muutan ja pyydän kantoapua.

1 kommentti:

LiisaHff kirjoitti...

Meillä kotona oli sama tapa. Kerran vuodessa tilattiin laatikkokaupalla kirjoja, lapsetkin saivat monia. Muistan vieläkin sen tunteen kun niitä laatikoita avattiin.
Just tänään vein antikvariaattiin kirjoja. Yksi viemistäni oli juuri tuo Böllin "Mitähän siitäkin pojasta tulee". Koko lastista sain 18 euroa, eli just sen minkä sinä säästit pelkästä Böllistä, ohkaisesta kirjan lärpäkkeestä. Älykön leimani siis myin muutamasta kultadinaarista. (Vähän tuntuu pahalta.)