sunnuntai 12. joulukuuta 2010

KylttyyriM.A. Nummisen joululevy "Joulupukki puree ja lyö" toi mieleeni toisen levyn 70-luvulta: "Suomen talvisota". Levyllä ovat mm. iki-ihanat klassikot "Kekkonen-rock" ja "Mielitauti rock". Jälkimmäisessä lauletaan: "Potilaille on ihmetys lääkärin mielenterveys", laulussa lääkäri kiipeää lipputankoon ja lääkäri on rocktanssija verraton. Sanat ovat taas M.A. Nummisen. Tässäkin asiat ovat kääntyneet päälaelleen kuten joululaulussa. Lääkäri onkin se sekopää.

Kuuntelin aamulla kirjallisuusohjelmaa radiosta. Kun kirjallisuudesta tehdään radio- tai televisio-ohjelmaa ne sijoitetaan joko varhaiseen lauantai- tai sunnuntaiaamuun tai myöhäiseen yöhön. Kirjallisuuden harrastaja ei nuku ollenkaan.

Kävin Eilen teatterissa katsomassa Mika Myllyahon näytelmän Harmonia. Sain päähäni teatteriinlähtöajatuksen klo 18.30 ja esitys alkoi klo 19. Hyvin ehdin. Kellariteatterin pienessä salissa oli muutama katsoja. Se vei ehkä intensiteettiä näytelmästä. Toisaalta olin nähnyt trilogian edellisen osan Kaaos Turun kaupunginteatterin hulvattomana esityksenä, joten odotukset olivat katossa. Näytelmä kertoi teatterin tekemisestä,työhulluudesta ja vähän sairaudesta ja kuolemanpelostakin. Vähäinen yleisö taputti innokkkaasti. Olihan näytelmä hauskakin, mutta ei hulvaton. Traaginen, mutta ei riittävän koskettava. Olin kylläkin eilen Helsingin reissun jäljiltä väsynyt. Taidan olla niin vieraantunut tavallisesta parisuhdearjesta, että sen käsittely ei paljon hetkauta. Katsoin väliajalla pariskuntia viinilasiensa ääressä ja mietin mistäköhän nuo puhuvat.

Kävin torstaina Mältinrannasssa Joulunäyttelyssä. Sieltä olisi saanut lainattua/ostettua teoksia 20 e/kk panoksella. Hieno systeemi, tällä kertaa en kuitenkaan hankkinut mitään.

2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Musta (Ryhmäteatterin) Harmonia oli artistien omaa käteenvetoa, ja laiskaa sellaista vieläpä :-( Eka kerta kun jouduin pettymään Ryhmiksessä. Seura oli ihan houkuttelematta samaa mieltä...

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Teatterin tekeminen teatterin tekemisestä saattaa olla vähän itsekeskeistä. Tässä estyksessä ohjaajasta oli tehty narsisti, joka höpisi omiaan, eikä kuunnellut muita.