tiistai 21. joulukuuta 2010

Maija

Maija ja Matti olivat olleet naimisissa jo kolmekymmentä vuotta. Lapsia heille ei ollut suotu. Sisarusten lapset olivat Maijalle ja Matille rakkaita. Avioliitto oli muodostunut tasaiseksi, kumpikin tiesi mitä mieltä toinen oli mistäkin asiasta. Paljon ei enää tarvinnut keskustella. Maija teki toimistotöitä kunnanvirastolla, Matti toimi tehtaalla työnjohtajana. Pienen puutalon velat oli maksettu. Matti metsästi ja kalasti vapaa-aikoinaan. Maija harrasti käsitöitä, lukemista ja lauloi kirkkokuorossa. Sunnuntaisin käytiin sukuloimassa.

Maijan ystävä Eila oli hurahtanut Zumbaan. Sitä veti kuubalainen Patrizio. Eilan poskille nousivat punaiset pallot ja silmiin ilo kun hän puhui Zumbasta. Eila houkutteli Maijaa mukaan tunnille. Lopulta Maija lupasi lähteä. Maija osti marketista mustat trikoot Zumbaa varten.

Tunti pidettiin koulun jumppasalissa. Sinne saapui salintäysi naisia. Tummahipiäinen Patrizio viritteli soittovehkeitä. Pian alkoi ämyreistä kuulua melkoinen jytke ja naiset alkoivat jo pyöritellä lanteitaan. Patrizio oli pieni ja hintelä, hänen nauraessaan välkkyivät kultahampaat. Patrizio puhui vähän englantia ja pari sanaa suomea. Nuoret naiset tunkivat eturiviin, Maija hakeutui Eilan kanssa salin perälle. Patrizio alkoi liikkua musiikin tahtiin.

Maija pyöritti varovaisesti takamustaan. Hän tunsi itsensä jäykäksi. Eila kiemurteli vieressä, näytti kuin Eilalla olisi kusiaisia housuissa.

”Very sexy!”, huusi Patrizio. Se tarkoitti, että piti liikkua seksikkäästi.

Patrizio kulki naisten joukossa ja hyppäsi Maijan luo. Hän pyöritteli lantiotaan Maijan edessä. Maijan lanteet alkoivat tehdä kahdeksikkoa, ikään kuin hän olisi vanha tekijä. Patrizio hymyili hyväksyvästi.

”Very good.”

Tunnin jälkeen Maijalla oli hyvä mieli, hymyilytti ilman syytä. Toisaalta vähän hävetti oma keikkuminen.

Illalla sängyssä Maija painautui tyytyväisenä Matin selkää vasten.
”Mitä siinä kiehnäät?”, sanoi Matti ja siirtyi kauemmaksi.

Maija ei enää koskaan lähtenyt Zumbaan vaikka Eila kuinka houkutteli.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Tykkäsin kovasti.