perjantai 22. huhtikuuta 2011

Feng shui

Puhelimessani pyörii edelleen se hyrrä: odottelen, että akku loppuu. Ei soita kukaan, ei.

Kuuntelin eilen pyöräillessä Sinikka Nopolan teosta "Kyä tässä jotain häkkää o". Siinä likka perehtyy Feng Shui aatteesen: jos makuuhuoneessa on taulu, jossa on vain yksi ihminen, asiantila alkaa toteutaa itseään myös tosielämässä. Makuuhuoneessa tulee nukkumaan vain yksi henkilö. Tarkistin taulujeni henkilömäärät. Kaikissa tauluissani on vain yksi ihminen, tosin yhdessä on puu ja kaksi lintua ja yhdessä kolme tuolia. Eräässä taulussa on nainen ja koira, yhdessä huilua soittava mies, muissa tauluissa on yksinäinen nainen. Ei ihme, että asun yksin. On pikaisesti hankittava pariskuntia esittäviä tauluja.

Toisinaan potilaat ovat niin huonokuuloisia, että on huudettava kurkku suorana, siitä huolimatta he kuulevat väärin. Mietimme eilen M:n kanssa, miten kävisi jos lääkäristä tulisi vanhuuttaan huonokuuloinen. Nyt kun työuria olisi tarkoitus pidentää niin on selvää, etteivät aistit enää pelaa niinkuin nuorena. Potilaat puolestaan joutuisivat huutamaan naama punaisena ja siitä huolimatta lääkäri kuulisi väärin.

4 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Moi. Surffailin tänne jostain mutkan kautta suoraan, blogisi nimi herätti hilpeyttä ja muistoja :). Kait sitä neuvoa käytetään sekä Savossa että Kainuussa, vaikkakaan en ole sitä noudattanut sitten 60-luvun.

Kaupunkikodin makuuhuoneessa on taulu, joka esittää Jeesusta Getsemanessa (aikas yksinäinen mies), mitähän se merkitsee... ja mökillä taas on oma maalaamani, jossa on hauki, onneksi ei sentään lahna XD, maalaan seuraavaksi väenpaljoutta.

Kaikesta huolimatta mukavaa pääsiäisen seutua sinulle, miten me muuten tultiin toimeen ennen, kun ei ollut kännyköitä.

Heidi kirjoitti...

Tervetuloa. Ennen olikuitenkin se lankapuhelin.

Tiina kirjoitti...

Oletko kokeillut tätä:

1. Paina home-nappi ja virtanappi pohjaan samanaikaisesti.

2. Jos näyttöön tulee perinteinen sammuta teksti, niin jatka painamista.

3. 10 sekunnin jälkeen puhelimesi ruudun pitäisi mennä mustaksi, jonka jälkeen paina virtanappia kunnes Applen logo tulee näytölle.

Heidi kirjoitti...

Tuon keinon avulla M sai puhelimeni lopulta auki. Kiitos avusta kuitenkin! Aiemminkysyttin vain kaverilta, nyt on laajempi asiantuntemus näin vaivattomasti saatavilla.