lauantai 2. huhtikuuta 2011

Iltatuulen viesti


23 tuntia lukea loppuun lukupiirimme seuraava kirja Variksen velho. Olen sivulla 308, sivuja on yhteensä 763. Jos en nuku tarvitsee minun lukea vain 20 sivua tunnissa, jos nukun niin 30 sivua tunnissa riittää.

Eilinen näytelmä herätti muistoja.

Kouluaikaan listan kärjessä keikkui viikkoja Aikamiesten "Iltatuulen viesti". Myöhemmin poikaystäväni T osti Wartburgiin bensaa 20 markalla. T:n isän Wartburg ei lähtenyt käyntiin, työnsimme autoa suurella joukolla. T ja muita kurssin poikia tuli saunasta pyyhkeet ympärillä luentosaliin houkuttelemaan jotakuta mukaan saunomaan. Luennot pidettiin vanhassa sotilaskodissa. Mielenosoituksessa huusimme: ei lehmä kaipaa sonnia kun sataa ydinpommia. Kuvassa istumme T:n kanssa penkillä: molemmilla on kärjistään kuluneet kengät. Hiukseni ovat pienellä poninhännällä. Menimme naimisiin maistraatissa, minulla oli jalassa kiinatossut, vihkijä luki vihkisanat pieneltä pahvilapulta. Vatsani oli raskauden pyöristämä. Kävimme syömässä ja vanhempieni luona kahvilla. Kun E syntyi juhlivat kurssikaverit Henry's pubissa. Saimme vanhat vaunut, ne ovat ihan klenksallaan ja rumat. Kotimme lattiat olivat vinot. Huonekaluja oli vaikea saada vaakasuoraan, laitoimme kahden sohvanjalan alle korokkeet. Lämmitimme vettä puuhellalla suuressa emalikattilassa. Pihalla kasvoi omenapuita. Puutalossa oli neljä asuntoa, kotimme oli toisessa kerroksessa. Lattia jousti askelten alla. Läheisessä ostoskeskuksessa toimi ravintola Mäntypörriäinen. Kävelyetäisyydellä oli kaksi yleistä saunaa. Onnemme oli vain vähän vinossa.

1 kommentti:

Roope Dessutom kirjoitti...

Tässä kuvauksessa on hämmentävän paljon tuttua. Paikat ovat toiset mutta tapausten kulussa, kuvauksen sävyssä ja asenteissa tunnistan oman nuoruuteni vaiheita.
Dessu