tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kaksi totuutta ikkunanpesusta

Pesin eilen keittiön ikkunan, tein sen melko nopeasti ja huolimattomasti välittämättä ikkunaan mahdollisesti muodostuvista raidoista. Pesen muut ikkunat mahdollisesti joskus myöhemmin, kun saan oikean hengen päälle.

Kun olin lapsi äiti kuivasi pestyn ikkunan sanomalehtipaperilla, en ymmärrä miksi. Siitä tuli inhottava vinkuva ääni. Sisareni asui vuosia Hollannissa. Siellä on kiva katsella ikkunoista ihmisten koteihin. Naisten viikkosiivoukseen kuului ikkunoiden pesu, sisareni pesi sielläkin ikkunat kerran vuoteen. Häntä ei heitetty ulos maasta vaikka hän ei elänytkään maassa maan tavalla vaan asusti likaisten ikkunoiden takana samalla kun naapurin rouvien ikkunat kiilsivät puhtauttaan.

Ystäväni P, joka on kodinhoidon ja -puhdistuksen auktoriteetteja ja tietää milloin kuuluu pestä katot ja säilöä karviaismarjat, sanoi, ettei tähän aikaan kuulu pestä ikkunoita, kohta on pahin siitepölyaika ja sitten ikkunat ovat taas likaiset.

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

En ole koskaan saanut pestyä ikkunoita niin, ettei niihin jää raitoja, koetettuani sekä sanomalehtipaperilla että ilman.

Aikku kirjoitti...

Pesen yleensä ikkunat joka kevät tai kesä. Viime vuonna marraskuussa. Tuntui hyvältä rikkoa kaava.