lauantai 16. huhtikuuta 2011

Karma

Tapaan tänään opiskeluaikaisia ystäviäni (he ovat myös nykyisiä ystäviäni).Teemme sushia ja katsomme Hämeenlinnassa Martti Suosalon esittämän "Mielipuolen päiväkirjan".

Kirjoitin eilen itsestäni "oma valju itseni", kirjoitin saman FB:n sivulle, sain palautetta, jossa kiistettiin minun valjuuteni.

Katselin opiskeuaikaisia valokuviani. Melkein kaikki on otettu erilaisissa juhlissa ja kaikilla on niissä tupakat hampaissa. Kukaan noista henkilöistä ei enää polta, tupakasta on siis mahdollista päästä eroon. S, joka joi alkoholin loputtua partavettä on kunnollinen perheenisä ja viranhaltija. J ja T, jotka joivat Malvitonaa ja joutuivat putkaan ovat menestyneitä kansalaisia. Eräissä pippaloissa oli yhdellä pariskunnalla vauva mukana kopassa, palasimme kaupunkiin tilausbussilla, parin sadan metrin ajomatkan jälkeen huomasimme, että vauva oli unohtunut. Bussi peruutti ja vauva haettiin matkaan. Lasta ei huostaanotettu ja lienee jo aikuinen.

Viikonlopun runo, tai onko kyseessä runo, ostin kirjan jokatapauksessa divarin runohyllystä: Markku Envall "Samurai nukkuu"

Ensin rakastin hänen täydellisyyttään.

Sitten häntä virheistä huolimatta.

Seuraavaksi virheiden takia.

Ja lopuksi hänen virheitään.

Ne ovat ihminen itse, joita vailla hän ei olisi maan päällä

Darwinin opin mukaan, tuo onnekkaiden virheiden elävä museo,

ja Buddhan opin mukaan, tuo karmaansa selvittämään tänne lähetetty.

Ei kommentteja: