sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Puolimieli

Kävin autokoulun vasta kolmekymppisenä, olin tuolloin viimeisilläni raskaana. Opettajani Into Itsenäinen (muutin sukunimen korrektiuden nimissä) ei sanonut mitään vaikka mennä jyryytin liian pienellä vaihteella, opettamisen sijaan hän kertoili sappikivistään. En päässyt inssiajoa läpi, itkin ja häpesin. Otin yhden tunnin, jonka jälkeen sain ajokokeen läpi ongelmitta. Yhden kaverin autokoulunopettaja käski hänen aina ajaa erään omakotitalon pihaan, mies viipyi sisällä 15 minuuttia, jonka jälkeen A ajoi hänet takaisin autokoululle. En ole ajanut autoa kymmeneen vuoteen.

Valmistimme eilen porukalla sushia, nautimme sen ja matkustimme aterian jälkeen junalla Hämeenlinnaan. Katsoimme Martti Suosalon "Mielipuolen päiväkirjan". Gogolin teksti on huima, taide-elämystämme häiritsi hieman paikkamme sijainti parven viimeisellä rivillä.

Esityksen jälkeen matkustimme takaisin Tampereelle junalla, M:n oli tarkoitus jäädä Toijalaan, jonne pikajuna ei jostain syystä sitten pysähtynytkään vaikka niin luulimme. M joutui tekemään ylimääräisen reissun Tampereelle. Jätimme hänet keskellä yötä nakkikioskille, mutta hän kuulemma kaikesta huolimatta selvisi kotiin ravittuna ja hyväkuntoisena seuraavalla junalla.

Äänestin.

Ei kommentteja: