keskiviikko 24. elokuuta 2011

R

Ostin Runsaudensarvi-nimisestä kaupasta wasabilla maustettuja paahdettuja soijapapuja. Niiden syöminen on venäläistä rulettia. Neljä viidestä maistuu maukkaasti wasabille, viides papu on niin tiukasti maustettu, maistaminen tuntuu tikarin viillolta suussa ja nenässä.

Samaisesta kaupasta saa ostaa soijaa kaikissa mahdollisisssa muodoissa, sitä saa rouheena ja sellaisina kikkaroina, tummempana ja vaaleampana. Olen yrittänyt syödä tufua, mutta en ole oppinut nauttimaan siitä. Pidän kaupasta, sillä sieltä voi ostaa mysliä, linssejä ja luomukaurahiutaleita irtomyynnistä. Koska asun yksin, niin en haluan ostaa edellämainittuja ruokatarvikkeita parin kilon pusseissa.

Henkilöt, joiden nimessä on R-kirjain menestyvät kuulemma paremmin elämässä. Paras esimerkki heistä on Risto Ryti. Voiko enää jämäkämpää nimeä olla? Sopisi hyvin myös kirjailijan nimeksi (vrt. Jari Tervo, Antti Hyry). Olen blogissani käyttänyt ystävistäni vain etunimen ensimmäistä kirjainta. Olen huomannut, että lähes kaikkien nimet alkavat M-kirjaimella, A-kirjainkin on tavallinen, I, U ja V ovat harvinaisia. Omasta nimestäni puuttuu tuo johtajuuteen tarvittava R-kirjan.

Kävin eilen luokkakaverini M:n (huom!) kanssa sellaisella rauhallisella lounaalla ja vielä kahvilla Laukontorilla. M on tiistaisin vapaalla ja tuntee siitä hieman huonoa omaatuntoa. Se huono omatunto on meihin tiukasti istutettu. Se pysyy poissa vain tiukalla raadannalla, apua ei saa pyytää mistään, vaikka se johtaisi ennenaikaiseen hautaan. Jos raadamme töissä niin koti, oma terveys ja ihmissuhteet jäävät retuperälle, jos taas varaamme lisää aikaa noille "pehmeämmille" asioille kärsii työ. Mikään ei ole hyvä. Kärsiä pitää ja jos joku ei suostu kärsimään niin muut kadehtivat.

Käväisin eilen töissä, ei olisi kannattanut. Syksy on edessäni sekavana työteliäänä vyyhtenä. Kaikenlaista matkaa, koulutusta ja kokousta on tiedossa, lisäksi on esitelmiä (kaikki tämä tulee tavallisen päivätyön ja päivystysten päälle) ja KPK. KPK tarkoittaa Kliinispatologista kokousta, jossa joudun julkisesti suuressa luentosalissa (tilaisuus videoidaan muutamaan muuhun sairaalaan) ratkaisemaan potilastapauksen, minulle etukäteen annetuista tiedoista on pimitetty juuri ne tutkimukset, joilla diagnoosiin on päästy. Apua.

3 kommenttia:

exme kirjoitti...

Hienoa, nyt voin tuntea syyllisyyttä siitäkin, etten menesty elämässä, vaikka minulta löytyy siihen tarvittavia kirjaimia.

Heidi kirjoitti...

Tämä R-juttuhan oli silkkaa tieteellistä faktaa.

Jos nyt otetaan esim. runous niin onhan meillä Pentti Saarikoski ja Aila Meriluoto,mutta on myös Eino Leino, Helena Anhava, Paavo Haavikko,KAI NIEMINEN, Heidi Liehu, Saila Susiluoto...Runouteen ei ainakaan päde tuo R-sääntö.

Merja kirjoitti...

Vinkki M:lle: tiistaille kannattaa kirjata kalenteriin jokin oikein mukava harrastus. Tulee heti buukattu olo ja tunne, että sillekin päivälle on tehtävä. Näin minä selviän vapaasta perjantaista.