keskiviikko 10. elokuuta 2011

Uuni

En ole lukenut Antti Hyryn Finlandia-palkittua romaania, enkä lue, jollei joku lukupiiristäni valitse Uunia luettavammaksemme, epäilen, ettei näin tule käymään. Kaikella kunnioituksella kirjailijaa kohtaan. En aio myöskään käyttää rajallisia elinpäiviäni Volter Kilven Alastalon salissa teoksen lukemiseen. Menetän todennäköisesti hienoja lukukokemuksia.

Itsekseni naureskelin kun kuvasin uuniani: Divine pyysi. Selvennettäköön, etten tunne Divineä, eikä Divine minua. Hän on kuitenkin herrasmies ja yrittää auttaa näin virtuaalisesti teknisesti tumpeloa naista. Jouduin käsittelemään kuvaa, sillä naamani pällisti uunin luukun lasissa. Alhaalla oikealla näkyy luukun irtonainen osio. Saan uunin luukun avattua, joudun tosin toimenpidettä varten pukemaan käsiini kumihanskat, jotta saan näppeihini riittävästi kitkaa. Näin onnistun hieman raottamaan uunin luukkua ja sujauttamaan väliin veitsen. Kiilaan veitsen paikoilleen,  vaihdan käsiini patakintaat ja otan leipomuksen uunista. Toimenpiteen ajan minun on pidettävä toisella kädelläni luukkua auki, jousisysteemi on hajalla niin, ettei luukku pysy avoinna vaan pyrkii sulkeutumaan.

6 kommenttia:

Rosina kirjoitti...

Yritin lukea Uunia muutama aika sitten, oli tosi vaikeaa.
Jätän kirjan lukematta, ellei se miellytä minua.
Useinkaan ei enää löydy sellaisia kirjoja, joita voisi sanoa hyviksi. Tai sellaisia, joita voi lukea monta kertaa.
Tai sellaisia, joita lainaa ensin kirjastosta ja sitten hankkii ne kirjahyllyynsä.

Divine kirjoitti...

Irronneen osan yläreunassa näkyvä jonkinlainen klipsi tai salpa (niitä on varmaan kaksi) ilmeisesti on lukinnut etuosan varsinaiseen luukkuun. Alaosan on kaiketi tarkoitus levätä kulmarautojen urien päällä sen kummemmin kiinnittymättä (lukittumatta) niihin.

Voisi kuvitella, että asettamalla etuosan alareunan alarautojen uriin, voisi luukun vain kliksauttaa paikoilleen yläsalpojen loksahtaessa kohdilleen. Kuvan yläklipsi näyttää tosin vähän vääntyneeltä. Ja joku syyhän siihen täytyy olla, että etuosa alunperinkin tipahti.

Omassa Cylindassamme etuosan yläreunassa on pari ruuvia, jotka epäilemättä vastaavat Rosenlewisi yläsalpoja. Minä koettaisin loksauttaa etuosan takaisin paikoilleen, jos salvat ovat ehjät ja mahdollisimman vääntymättömät. Sitten pitäisi vain jännittää, putoaako etuosa uudestaan ja selvittää syy siihen (vääntynyt, 'väsynyt' tai rikkinäinen salpa). Salpa näyttää kyllä sellaiselta, että sen voi helposti vaihtaa ehjään, jos kaupasta löytää varaosan.

Heidi kirjoitti...

Minä sain korjattua sen! Huomasin, että ne yhdet väkäset siellä ylälaidassa olivat kääntyneet väärin päin. Sinusta oli suuri apu. Tarjoan sinulle virtuaalioluen.

Heidi kirjoitti...

Luukku on siis paikoillaan ja toimii kuin unelma. Kiristin samalla niiden klipsien ruuveja. Minusta ne ovat ihan ehjät, löystyneet vain.

Divine kirjoitti...

Kippis!

Kirsi kirjoitti...

Tuli ihan tippa linssiin, ihana kun ihmiset auttavat toisiaan!