maanantai 1. elokuuta 2011

Vahtikissa

Mietin täällä miten kansanvalistusseuran opiston kesäkirjoituskurssilaisen kuuluu pukeutua. En ole vielä pakannut. Olen kohtalaisesti matkustellut, tapanani on pakata tunti pari ennen lähtöä tai jos lähtö on aikaisin aamulla pakkaan iltamyöhällä. Yleensä sitten kaikkea tarpeellista puuttuu.Jos pakkaamiseen varaisi enemmän aikaa niin tavaraakin tarvittaisiin vähemmän, tavallisesti heittelen laukkuun kaikkea mahdollista. Asuin vuoden verran puoliksi Jyväskylässä ja Tampereella, tuolloin selvisin viikon melko kohtuullisen kokoisella repulla.

Jatkan mieliaiheestani Aamulehdestä. Olenhan maksanut korkean tilausmaksun. Lehti ei eilen pudonnut postiluukustani, soitin tilaajapalveluun, he lupasivat toimittaa lehden päivällä, se ei tullut.

Viimeaikoina Aamulehdessä on mielestäni ollut runsaasti suomalaista lihantuotantoa ylistäviä juttuja. Muutama päivä sitten kerrottiin siipikarjalihan tuotannosta, miten hyvää se ainakin yhdellä esitellyllä tilalla on, broilerit viettävät onnelliset 8 viikkoa vapaasti lattialla kirmaillen, tänään ylistettiin kuinka Suomessa lihakarjaa hoidetaan vähän antibiooteilla verrattuna muuhun maailmaan. Näin se todennäköisesti onkin, mutta onko tämä nyt vastaisku maatalouteen kohdistuvaan kritiikkiin. Selvennykseksi sanottakoon, että syön lihaa, mutta tunnen asiasta välillä huonoa omaatuntuoa.

Sitten se pääasia. Vaikka poistun asunnostani ja tiedän, että monikin himoitsee hopeoitua porokynttilänjalkaani niin täällä asustaa poissaoloni aikana tyttäreni ja hänen kumppaninsa sekä vahtikissani Kerttu.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Vaelsin keväällä 5 viikkoa ja kaikki tarvittava piti kantaa mukana. Selvisin 8 kilolla: kaksi vaatekertaa, toinen päällä ja toinen pesussa. Ihminen pärjää vähällä kun on pakko. Hesari taas kirjoitti tänään kriittisesti lihan syönnistä, terveysnäkökulmastakin. Ja broileri on pelkkä mausteiden alusta: mautonta kumia. Pitänee siirtyä kasvisravintoon?

Heidi kirjoitti...

Hesari onkin toista maata. Kuubassa muuten kana tai liekö ollut broileria oli oikeasti maukasta, vaikka en voi muuten maan kulinaarisia elämyksiä kovin korkealle asettaa. Vaikka tuo liha oli maustettu lähinnä suolalla se maistui hyvältä.