tiistai 30. elokuuta 2011

Reipas tyttö

Vastaanotin tänään työsähköpostiviestin, jossa minua kehuttiin "Reipas tyttö!". Minusta noin sanotaan seitsemänvuotiaalle, joka on oma-aloitteellisesti vienyt roskapussin.

Olin reipas tyttö ja uskaltauduin Runokauppa Kattilaan kuuntelemaan Riina Katajavuorta ja Vilja-Tuulia Huotarista. Kauppaa hoitava runoilija muisti vasta tänään laittaa kutsun, joten yleisömenestys ei ollut huima. Kun menin paikalle vähän ennen kuutta, ei muita kuulijoita vielä ollut. Lopulta meitä runon ystäviä oli noin kymmenen. Ihastuin Riina Katajavuoren ideaan, hän oli piirtänyt itsestään sanoilla päivittäin omakuvan, joista osa nyt julkaistiin.  Projektiin osallistui myös kuvataiteilijoita, teoksista tehtiin näyttely ja ainakin Riina Katajavuoren runokirja, jossa on kuvituksena projektin piirroksia (Omakuvat, Tammi 2011).

OMAKUVA 11.3.2009 KLO 21.41

Leuka luinen, kulmikas. Ilme säikähtänyt, silmät vihreät ja hajamieliset. omenapyjama, tiilinuttu, poninhäntä. Valo tulee takaa, hiukset heiluvat ilmavirrassa heikosti.

Päätin tehdä saman:

Heidin omakuva 30.8.2011 klo 20.00

Naisella on aikuisnäkö, nostaa leukaa jotain nähdäkseen. Silmälasien alaosa, sangoissa kimallusta.Vaaleat hiukset valuvat silmille, tunkee niitä korvien taakse. Pukeutuu nuorekkaasti (liian). Luulee (tänään) osaavansa kirjoittaa. Kasvoilla huonosti nukkuneen ilme. Sanoo silti itselleen (ääneen) "Olet reipas tyttö!"

Ei kommentteja: