keskiviikko 17. elokuuta 2011

Neptunuksen teemat

Viittaan nyt Dreamerin kommenttiin "Mitä eroa on Jumalalla ja lääkärillä? Jumala ei luule olevansa lääkäri." Kun valmistuin, luulin, että tämä on ammatti, joka perustuu tiukkaan faktatietoon. Hienosti sanottuna pohjana on "evidence based medicine". Viimeksi mainitusta termistä on kyllä alettu puhua vasta viime vuosina. Olen huomannut, että läheskään kaikki tekemämme ei perustu tutkittuun tietoon. Joudumme käyttämään intuitiota, tekemään päätöksiä, jotka koskettavat ihmisten elämää ja kuolemaa. Kaikkivoipaisuuden kokemus saattaa olla vaarallista.

Toisaalta on totta se mitä Merja sanoi. Me lääkärit kuvittelemme, ettemme sairastu kuten muut kuolevaiset. Me emme käytä työterveyshuoltoa, me emme uuvu, emmekä varsinkaan kärsi mistään psyykkisistä oireista. Siinä vaiheessa kun alkaa esiintyä veriripulia, niin juoksemme maratonin. Hoidamme itseämme antibiooteilla, verenpainelääkkeillä, kolesterolilääkkeillä ja muilla käytettävissämme olevilla itsehoitokeinoilla. Moni lääkitsee itseään nukahtamislääkkeillä ja jotkut alkoholilla. Lääkärit eivät nykyisin juurikaan tupakoi, siinä mielessä elämme kuten opetamme. Lepäämisen laita on huonommin, töiden jälkeen moni käy vielä yksityisvastaanotolla, päivystää ja tekee tiedettä.

"Millaisia voisivat olla Neptunus kaudet? Käsitellään Neptunuksen teemoja, erityisesti tietynhetkisiä mahdollisia vaikutuksia eli ohituksia (transiitteja) sekä yleisesti, että kurssilaisten kartoilla ja elävässä elämässä."
"Kurssilla tutkitaan helposti ja hauskasti ihmisen käyttäytymistä ja kohtaamista arjessa Triangles-pelikorttien avulla."
"Sisäelinten ja koko kehon toimintaa sekä elinvoimaa vahvistavat ruoka-aineet, turvotuksia, kosteutta ja limaa muodostavat aineet."
"Sisäelinäänneharjoitus on erinomainen lisä itsehoitoon..."

Mitä nämä ovat? Poimintoja Tampereen työväenopiston ohjelmasta.


Ei kommentteja: