perjantai 23. syyskuuta 2011

Kuttaperkkaa

Eilisen päivän saavutus: sain Wordissa yhden sivun vaakaan niin, että muut säilyivät pystyssä. -Pieni askel ihmiskunnalle, mutta suuri minulle.

Tutkimusviikko alkaa olla lopuillaan, ahdistus alkaa painaa. Olsin halunnut ehtiä enemmän. Tänään olisi taas haettava rahaa, pian pitäisi taas valmistella esitelmää. Mitä minä näitä täällä luettelen. Näillä mennään ja päivä kerrallaan yms. latteudet.

Löysin eilen vessanpytystä sukan. Kun jätevesilaitoksella päivitellään, mitä kaikkea ihmiset vetävät alas vessanpytyistään, niin kyse ei välttämättä ole tyhmyydestä vaan pienestä kylppäristä ja pyykistä, jota kuivatetaan vessanpytyn yläpuolella. Onko pytyn pohjalla muuten magneetti, sillä se imaisee hammasharjat, hiusharjat, ripsivärit yms.

Kun olin lapsi epäaidoista muovisista materiaaleista käytettiin nimitystä kuttaperkka. Minusta se on ihana sana. Wikipediasta ilmenee, että guttaperkkaa saadaan kumipuusta, eli se on sittenkin luonnontuote. Sen käytön ovat keinotekoiset muovit syrjäyttäneet. Tuskin se, mitä lapsuudessani kuttaperkaksi nimitettiin oli kuitenkaan aitoa guttaperkkaa. Toinen sanamuisto oli eetteri. Joku meni eetteriin, vaikkapa radio-ohjelma. Näin sanoo Wikipedia: Aristoteelisessa todellisuuskäsityksessä eetteri (maailmaneetteri) oli viides elementti maan, ilman, tulen ja veden lisäksi. Enää mikään ei mene eetteriin ja yleissivistyksen on korvannut Wikipedia ja kaikki menee nettiin. (Kai huomasitte, että linkitin kaiken Wikipediaan.)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Omassa WC:ssäni pönttöön putoavat lääkepakkaukset ym kosteudesta pilaantuvat tavarat, lavuaariin taas iloisesti kilisevät pienet esineet esim korvakoru, pinni. Ne olisivatkin liian helposti ongittavissa pytystä ylös, joten valitsevat putoamispaikakseen pienireikäisen viemärin.

Divine kirjoitti...

Hienosti linkitetty! Ikäväkseni joudun silti huomauttamaan eetteri- ja tulilinkkien toimimattomuudesta. Ne on kyllä helppo korjata. Kysy, jos ei onnistu.

Heidi kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta! Eetteri- ja tulilinkit korjattu. Se ei jostain syystä tykännyt siitä suoraan Wikipediasta kopioidusta lauseesta. Näin meitä valvotaan, on ainakin itse kirjoitettava toisen lause, mikä on tietysti vaivalloista.