keskiviikko 7. syyskuuta 2011

FB


Perjantaiaamuna Jasmin ei löydä muuta päälle pantavaa kuin kalliin käsinmaalatun silkkitopin, jonka pesuohjeissa suositellaan kuivapesua. Jasmin on säästellyt toppia jotain tärkeää menoa varten. Hän yhdistää toppiin valkoiset Capri-housut.

Suodatinkahvista on enää tuoksu jäljellä. Purkissa on kotoisa muumimamman kuva. Jasmin löytää kaapin perältä pienen pakkauksen espressokahvijauhoa. Hän taiteilee kahvin mutteripannuun, mutta ei saa kierrettyä osia riittävän tiukkaan, joten kahvia roiskuu hellalle. Muuten varsin autiosta jääkaapista löytyy tilkka kelvollista maitoa. Jasmin kaataa sitä vahvan kahvin joukkoon. Hän ei jaksa kuumentaa maitoa, joten juomasta tulee ikävän haaleaa.

FB päivitys: Ihana aamu alkaa lattella. Näytölle pukkaa heti tykkäys.   Jasmin käy tykkäämässä muiden statukset, kunnes huomaa, että yhdessä ruinataan rahan vähyyttä, Jasmin klikkaa tykkäyksen näkymättömiin. Jasminilla on kaksisataa ystävää, miksi olo on siitä huolimatta orpo.

Työ kalliissa putiikissa on jatkuvasti vaakalaudalla.  Ihmisillä ei ole enää varaa käyttää omaisuuksia vaatteisiin. Asiakas yrittää palauttaa juhlamekkoa, jota on selvästi jo käyttänyt: pääntien reunassa on ruskea kastiketahra ja helmassa punaviiniä. Mekko tuoksahtaa miedosti tupakalle ja hajuvedelle. 

Jasmin syö takahuoneessa eväät, hänen tekisi mieli käydä FB:ssa, mutta pomo Maisa ei pidä kännykän näpräämisestä. Jasmin käynnistää vessassa istuessaan puhelimestaan FB:n ja kirjoittaa: Haastava päivä :). Tämän tyyppisiin päivityksiin on laitettava perään hymiö, ettei leimaudu ruikuttajaksi. 

Kotimatkalla alkaa sataa kaatamalla. Topista valuu väriä sinisinä noroina valkoisille housuille. Molemmat vaatekappaleet ovat todennäköisesti käyttökelvottomia. 

 Ihana sade. Luonto tykkää. Melkein heti tulee kaksi tykkäystä.

Jasmin on tavannut miehen, joka olisi sopiva vaikka aviomieheksi.  Jasmin menee miehen kanssa sänkyyn vasta kolmannella tapaamisella, hän satsaa suhteen tulevaisuuteen, ei ole helppo, mitä se sitten lieneekään. Miehestä ei ole kuulunut mitään kolmeen viikkoon. Jasmin kirjoittaa miehelle humoristisen viestin, josta pelkää epätoivon tihkuvan läpi ja klikkaa lähetä. Mies ei vastaa, Jasminia alkaa harmittaa koko viesti. Hän soittaa parille ystävälle, kummallakin on menoa. Jasmin viettää jo kolmannen perättäisen perjantain yksin. Ilta alkaa jo pimetä, on elokuun loppu.

Ihanaa, voi polttaa jo kynttilöitä.

Jasmin sytyttää velvollisuudentuntoisesti kynttilän ja tuijottaa sen liekkiä. Päivitykseen tulee viisi tykkäystä.

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Tässä oli jotakin hyvin olennaista - virkisti.

Divine kirjoitti...

Divine tykkää tästä.

Heidi kirjoitti...

Tykkää tykkäyksestä.