torstai 26. huhtikuuta 2012

Kerttu läksyttää

Arvoisa emäntä,

Jotain suhteellisuudentajua toivoisi naisella jo tuossa iässä olevan. Kutsua kymmenen vierasta näihin tiloihin; ei riittänyt kaikille edes pehmeää istuinta. Eivät kehdanneet valittaa, sen verran hienoa väkeä olivat. Oliko sitäpaitsi ihan pakko olla kokoajan suuna päänä? Mielellään sitä kuuntelisi välillä jonkun muunkin kuin Sinun mielipiteitäsi. Sinulla on niin latteita ajatuksia.

On ikävää kun ihmiset karistelevat sipsejä lattialle, ne tarttuvat inhasti tassuihin.

Muistutan, että täällä blogissa oikein ohjeet julkaisit, miten pitäisi elää. Korkeintaan kolme alkoholiannosta illassa, katin kontit. Punaviiniä ryystit niin, etten laskemaan ehtinyt. Siitä on monen alamäki käynnistynyt. Kokoontuvat tuolla Anttilan edustalla, eivätkä punaviiniä valitessaan katso rypäleen kasvupaikkaa ja lajiketta.

Naisesta tulee itsekäs, jos liian kauan yksin asustaa, tottuu liian helpolle. Ei joudu keräilemään lattialta toisten likaisia kalsareita. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lapset maailmalle lähtivät, olisi pitänyt mies hommata tähän huusholliin. Mieluiten sellainen vähän avuton, joka ei osaa perunoita keittää  ja pikkuisen viinaan menevä, vahdittava. Et joutaisi töiden jälkeen kahviloissa kiertelemään ja erikoiskahveja ryystämään.

Nyt se on pomosikin sen artikkelin korjaukset tehnyt. Voit itseäsi syyttää, kun ei valmista tule. Vähemmän FB:ssa notkumista ja enemmän tuota tieteellistä ambitiota saisi olla. Ei se itsestään tekeydy.

Kävi päivällinen niin ramasemaan. Taidan ottaa sohvan selkämyksellä pienet torkut, että jaksan taas yöllä mellastaa.

Kunnitoittaen,
Kerttu

5 kommenttia:

Musta ja Harmaa kirjoitti...

Kerttu, oletko sää nyt ihan varma että olet kissa? Ettet ole ton sun ihmisen emo? Oli kuinka oli, sää oot hieno plokisti. Sulla on ihan asiaakin, toisin kuin meil useinkaan ei.

Anonyymi kirjoitti...

Katin kontit, Kerttu kulta! On kivaa olla itsekäs tai ainakin yhtä itsellinen, riippumaton ja alistumaton kuin kissa. Minä tykkään kissoista juuri sen takia.

Partapappa kirjoitti...

Tässähän hujahti lueskellessa huomattavasti pitempi aika ku luulin. Tarttee alkaa seuraamaa.

Anonyymi kirjoitti...

Synttärionnittelut!
Olen vielä neljä (blogin lukemisessa) tai kahdeksan (oikeassa elämässä) vuotta jäljessä. Kivoja lyhytnovelleja kirjoitat.

Aurinkoa päin!
t. Minna

Heidi kirjoitti...

Olen lopettanut niiden lyhyiden tarinoiden kirjoittamisen. Voihan se olla, että joskus niihin palaan.

Synttärit ovat huomenna, mutta kiitos silti.

Ja Partapapan toivotan terveutulleeksi.