maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kerttu onnittelee

Kunnitoitettu emäntä,

Täytit sitten vuosia. Et ole enää mikään nuori tyttönen, vaikka niin kuvittelet ja yrität pitää säälittävää silmäpeliä parikymppisten poikalasten kanssa ja pukeudut liian nuorekkaasti. Pitää myöntää, että olet vielä ihan vetreä nainen. Silloin kun sinua ei joku huvita tai pelottaa, niin käytät ikää tekosyynä. "En voi, kun olen liian vanha." Menoksi vaan, sanon minä. Voisit välillä vaikka mennä baareihin, ei aina tarvitse istua iltaa kotona nenä kirjassa.

Laitoit eilen sen artikkelin lehteen. Jo oli aikakin. Melkein pari vuotta olet mokomaa tuhertanut. Minusta diskussio oli silti aika pintapuolinen. Ei se siihen lehteen mene, mutta ainahan sitä saa yrittää.

Lähdet tänään Skotlantiin. Jätit taas kerran pakkaamisen viime tippaan. Liiaksi raahat roinaa mukanasi, sano minun sanoneeni. Ota sontikka, siellä sataa aina.

Siunattu rauha tänne laskeutuu. Hoitajan olet minulle tänne hankkinut, kivaa vaihtelua, onhan tuota sinun naamaasi saanut jo riittävästi katsella. Ei tarvitse soitella.

Ja onnea minultakin. On niitä vielä rupsahtaneempiakin kuin Sinä.

Ystävällisesti,
Kerttu

2 kommenttia:

Rva Kepponen kirjoitti...

Synttärionnittelut Kertun emännälle. Ja käyttäydyhän Kerttu sitten asiallisesti, kun emäntä on reissussa. Älä kiukuspäissäsi pissi muualle kuin hiekkalaatikolle :)

Heidi kirjoitti...

Kerttu osasi käyttäytyä hienosti.