lauantai 7. huhtikuuta 2012

Mökki

Kävin eilen katsomassa elokuvan Rouva presidentti. Entisestä prseidentistämme sai varsin jämäkän ja huumorintajuisen kuvan. Elokuva tarjosi koomisia hetkiä, vaikkapa se kun adjutantti teki maakuntamatkalla askartelutyötä kukkaesiliinassa. Rouva presidentti kiskoo jatkuvasti avonaista jakkuaan kiinnemmäksi, kannattaisi napittaa nuttu, niin pääsisi helpommalla. Presidentin toimi ei vaikuttanut kovinkaan kadehdittavalta, ei hetken rauhaa. Nykyinen presidentti vaikuttaa tosikkomaiselta kurttuotsalta edelliseen verrattuna.

Elokuvassa presidentti toteaa, että kun  rauhan Nobel ojennetaan miehelle, niin se annetaan yhdelle henkilölle. Kun on "naisten vuoro" se jaetaan kolmen kesken.

Heittelin laukkuun kaikenlaista, jota mökillä saattaisin tarvita: kirjoja, neuletyö, lenkkivaatteita, meikkejä, kamera, läppäri, hopeoitu porokynttilänjalka (ettei jää rosvojen syötiksi), aurinkolasit, muistikirja  ja muuta ääritarpeellista. Roinaa kertyi pieni matkalaukullinen. Pian olisi mentävä, että ehtii junaan. Ovet ovat moninkertaisissa säpeissä ja arvoesineet muassa. Ei siis kannata residenssiini murtautua. Palaan pian.

Ei kommentteja: