tiistai 9. huhtikuuta 2013

Syrjähtelyä

Osallistuin tänään koulutukseen, jossa kysyttiin naisvoittoiselta porukalta, kuinka moni on FB:ssa. Hyvin monta kättä nousi.Minulla on teoria, jonka mukaan siinä vaiheessa, kun keski-ikäiset naiset alkavat mennä joukolla mukaan johonkin uuteen, se alkaa auttamattomasti olla passe. Sama koskee niin legginssejä kuin FB:a. 

Meille opetettiin miten terveydenhuoltohenkilöstön pitäisi toimia somessa ja miten kommunikoida tiedoitusvälineiden kanssa. On vaikeaa lukea lehdestä vääristyneesti esitettyä potilastapausta, kun itse tietää totuuden. Vaitiolovelvollisuus estää asioiden oikaisemisen. Monesti ikävästi päättynyt hoitotapahtuma muutenkin painaa mieltä.

Olen kerran joutunut työssäni toimittajan haastattelemaksi. Minulta kysyttiin, tuleeko sairaalan päivystykseen paljon potilaita, jotka  ovat syöneet liikaa joulukinkkua. Minun käsitykseni mukaan minkäänlaista joulukinkun syönnin uhrien ryntäystä ei sinäkään jouluna ollut esiintynyt. Toimittaja kysyi minulta, mitä pitäisi tehdä jos on popsinut  liiaksi joulukinkkua. En tiennyt mitä siinä vaiheessa enää olisi tehtävissä, joten kehotin välttämään yletöntä kinkun nauttimista. Toimittaja vielä uteli, että kauanko kinkku säilyy jääkaapissa. Siihenkään en tiennyt oikeaa vastausta. Seuraavan päivän lehdessä minun kerrottiin suosittavan kohtuullisuutta kinkun syönnissä. Juttu oli oikein mustissa raameissa sivun yläkulmassa. Kyseessä oli savolainen sanomalehti.

Näin eilen jo toista kertaa loistavan Martti Suosalon nimineuvoksen roolissa Gogolin novellin näyttämösovituksessa: Mielipuolen päiväkirja, jossa nimineuvos ensin keskustelee koirien kanssa ja sittemmin arvelee olevensa Espanjan kuningas.

Jälkeenpäin mietimme, että ollakseen huippu 1. Pitää tehdä omaa juttua 2. Pitää tehdä täysillä 3. Ja niin että hävettää. Silti saattaa päätyä keskinkertaisuuteen.

Täytyy vielä keskustella asiasta Kertun kanssa. Kertulla on Rag Dolliksi ihan kohtuullisen fiksuja mielipiteitä. Täytyy vain odottaa, että se herään tuolta sohvan selkänojalta.

T. Espanjan kuningatar Heidi

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Lopullisesti FB on passee vuonna 2018, jolloin aion liittyä siihen.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Onko se muuten passe vai passee, wikipedian mukaan passe on yksikkö ja passee monikko.

Roope Dessutom kirjoitti...


Sanakirja suosittelee muotoa passé

Heidi Mäkinen kirjoitti...

En löytänyt tuollaista söpöä e-kirjainta näppäimistöstäni.