torstai 5. tammikuuta 2012

Atsalean jäähyväiset

Atsalea on pudotellut ikkunalaudalle lehtiä ja kukkia, se vaikuttaa siirtyvän ruukkukukkien toiseen ulottuvuuteen. Yritin vielä elvyttää kasvia kylvyllä. Epäilen, että se on jo vahvasti lähdössä rajan taa. Räydyn itsesyytöksissä.

Kävin Jyväskylässä. Kaupunkiin oli avattu viinibaari ja uusi nepalilainen ravintola. Ruokailin viimeksimainitussa poikani kanssa. Ravintolassa ei ollut muita asiakkaita. Minua alkoi säälittää. Myöhemmin sinne onneksi saapui lapsiperhe. Heidän pöydässän syttyi leipäkori tuleen, elämästäni ei siis puutu vaarallisia käänteitä. Uhkaava tulipalo saatiin rajoitettua koriin, joka paloi käyttökelvottomaksi. Ruoka oli ihan hyvää, ympäristö ankea.

Olin ystävän luona yötä. Katsoimme illalla ohjelmaa Karjalan kunnailla. Jakso oli surkea, epäilen, että ohjelman teon motiivina on näyttelijöiden ja ohjaajan kesänvietto kauniissa Pohjois-Karjalaisissa maisemissa. Sarjan ensimmäinen huolella tehty kausi tarjosi pakotien arjesta lapsuuden idealisoituun maisemaan. Nyt lähinnä nolotti tekijöiden puolesta. Vietin lapsuuden kesäni maalla Pohjois-Savossa. Kyläläiset säälivät minua, jouduinhan talvet asumaan kivierämaassa.

Junalle kävellessäni, minua vastaan pyöräili keski-ikäinen mies, nenää peitti valkea side. "Päevee, annatko euron?" kysyi mies. En antanut. Luin junassa Jenni Linturin Finlandia-ehdokkaanakin ollutta kirjaa Isänmaan tähden. En oikein innostu kirjasta. Se on kuitenkin seuraava lukupiirikirja, läksyt on tehtävä. En toisaalta ole lukenut kuin 70 sivua. Jospa vielä valaistun.

7 kommenttia:

Divine kirjoitti...

Ehkä jo tiedätkin, Tampereella on myös nepalilainen ravintola, Katmandu. Satakunnankadulla, lähellä Hämeenpuiston kulmaa (joillekin auttaa kun kertoo että Big Titsiä vastapäätä). Oikein hyvää ruokaa, jos intialaistyyppinen maistuu.

AuvoT kirjoitti...

Kirjoitat aivan kuin Albert Camus. Minulle tuli tästä mieleen Sivullinen. Tosin minulla lienee vilkas mielikuvitus.

AuvoT kirjoitti...

Jäi sanomatta että kiva kun kirjoittelet.

Heidi kirjoitti...

Olen käynyt Katmandussa,pidän myös paikan ruoasta.

AuvoT,sinulla on vilkas mielikuvitus.

Heidi kirjoitti...

AuvoT, on kiva kirjoitella, varsinkin kun saa kommentteja.

Divine kirjoitti...

Ehkä Camus tuli mieleen, kun tekstiä oli noin sivullinen.

Heidi kirjoitti...

Juu. Näin täytyy olla.