tiistai 31. tammikuuta 2012

Kaksi

Kävelin töistä kotiin. Kireä pakkanen tekee maisemasta jotenkin selkeän ja puhtaan. Huurtuneet puunoksat ovat häikäisevän kauniit, kaiken valkoisuuden keskellä liikennevalot liukenevat pakkasilmaan  ja liikennemerkit näyttävät piristäviltä väriläikiltä. Lumi on pakkautunut kovaksi liukkaaksi kalvoksi jalkakäytäville. Untuvatakissa, myssyssä, rukkasissa, villasukkahousuissa, farkuissa ja paksussa pipossa ei tule vilu.

Pohdin, miksi äänestin Haavistoa. Johtuiko valinta hänen kyvyistään vai onko valinnassani mukana jotain tiedostamattomia seikkoja. Entäpä jos mies olisi ruma ja lihava, pukeutuisi liian pieniin Dressmannin pukuihin ja käyttäisi valkoisia tennissukkia? Eikö minua oikeasti innosta myös se, että hän on sympaattisen oloinen? Toisaalta hänen seksuaalinen suuntautumisensa, alakynnessä oleminen ja pienempi vaalibudjetti tekee hänen kanntattamisestaan jotenkin jaloa. Saanhan samalla kapinoida kokoomuslaisia vanhempiani vastaan (niitä nuoria, ei enää näitä iäkkäitä). Onhan se kiva näpäyttää heitä sinne vuosien taa. Enää heitä ei tunnu suuremmin äänestyskäyttäytymiseni liikuttavan.

Asuntosarja osa 8:

Muutan opiskelemaan Tampereelle. Minusta tulee diplomi-insinööri (vaikkei sitten tulekaan). Asun muutaman viikon L:n veljen opiskelukämpän nurkassa, laverini on erotettu kirjahyllyllä A:n valtakunnasta (jätän tämän asunnon pois laskuista). Saan vihdoin vuokrayksiön Hervannasta. Talo on maalattu pirteillä väreillä. Lattioilla on muovimatot. Asunnon ainoassa huoneessa on pieni syvennys laverille, jota pehmustaa ohut vaahtomuovipatja. Ripustan sinitarralla seinälle viininpunaisen kankaan, jota koristaa kaksi tyyliteltyä ruusua. Ikkunalautaan nojailee parhaat hetkensä elänyt pieni ruokapöytä. Minulla on keittokomero. Astiastoni käsittää kaksi lautasta, kaksi mukia, kaksi lasia, kaksi haarukkaa, lusikkaa ja veistä. Minulla on mahdollisuus valmistaa ruokaa sekä paistamalla että keittämällä: omistan kattilan ja paistinpannun. Jostain syystä kaikkea on kaksi kappaletta, voin siis kutsua yhden vieraan kerrallaan. Juomme armeijasta lomalle tulevan poikaystävän kanssa pullon Marlin punaviiniä, tungen tyhjään pulloonn boheemisti kynttilän. Steariini valuu taiteellisesti pitkin pullon kylkiä.

-------------------------------------------

Ilmoitan täten, että poistun maisemista muutamaksi päiväksi. Jospa minulla on sen jälkeen jotain kirjoitettavaa jos hengissä lentoliikenteestä selviän. Jos taas en niin älkää muistelko pahalla. (Lähden Madridiin kongressiin).


Ei kommentteja: