tiistai 10. tammikuuta 2012

Hylsypiiri

Pikkupakkasella on hyvä pyöräillä, nastat painuvat mukavasti lumeen. Pää tuulettuu. Läppäri kulkee mukavasti pyörän tarakalla olevassa korissa. Työpaikan pihassa reppu on vedettävä selkään. Se painaa pyöräilyn jälkeen inhottavasti. Huijaan itseäni ja päätän kävellä portaat toiseen kerrokseen ja jatkaa hissillä. Menee se vielä yksi kerrosväli, mietin ja neljännessä en viitsi enää luovuttaa, vaan kipuan huohottaen viidenteen.

Tein koko päivän ikuisuusprojektiartikkeliani, soittelin puheluita, sain ja lähettelin sähköpostia, join kahvia, kirjoitin, kopioin ja siirsin tekstiä paikasta toiseen, mietin englannin sanoja, lainasin lauseita toisten artikkeleista. Join kahvia. Luin sähköpostia.

Sairaala on ostanut meille vuoden alusta kahvin, A:n mielestä se on kitkerää, paketeissa lukee Pirkka ja Costa Rica. Aiemmin joka osaston kahvihuoneen seinällä roikkui lappu, jossa luki puoli kiloa kahvia/kk, ei Costa Ricaa.

Huristin pyörällä ABC:n pihaan ja tilasin  rempseästi pitsan. En koskaan pääse ABC:lle, sillä minulla ei ole autoa. Pitsa oli nimeltään Quattro Stagioni, läpyskän päällä oli kinkkua, purkkitonnikalaa, katkarapuja ja limaisia säilykeherkkusieniä. Söin neljäsosan ja otin loput pusissa mukaan. Ostin pussillisen lakuja Viitaan.

Viidassa kävimme läpi perinteisen, en ole saanut kirjoitettua mitään valitusselityskierroksen. Kaksi joukostamme oli kylläkin käynyt kustantajan puheilla. Me muut vertalimme hylsykirjeiden määriä. Tunnelma oli jotenkin alakuloinen. Tai sitten minä olin alakuloinen ja flunssaínen, omaa alakuloa on joskus vaikea erottaa yleisestä alakulosta. Teimme harjoituksia, joissa yhdistettiin työvälineitä ja tunteita kuvaavia sanoja (kaipuun kaljakori kilisee).

Alakulon lisälämmitin. Säälin nenäsuihke. Ilon hälytysajoneuvo.Kaipuun kissanhiekkaa.

5 kommenttia:

Hoo Moilanen kirjoitti...

Jos kahvipaketissa lukee sekä Pirkka että Costa Rica niin se totisesti on kuraa. Ostin kerran nuukuuksissani - ensimmäisen ja viimeisen kerran.

Hyvä pointti tuo omien fiiliksien erottaminen yleisestä ilmapiiristä.

Minerva kirjoitti...

Ehkä uhkuin alakulon insinööriyttä ympärilleni. Oli aika vaisu olo tänään. Ehkä olemme niin kaavoihimme kangistuneita, tai jotain vastaavaa.

Heidi kirjoitti...

En tiedä mistä oli kyse, mutta aistin vaisuuden. Jospa se liittyy tähän viimeiseen kevääseen. Kuulostaa dramaattiselta.

PäiviL kirjoitti...

Alakulon lisälämmitin on yksi parhaista ikinä lukemistani kielikuvista. Kunpa olsisin keksinyt tuon itse!

Heidi kirjoitti...

Kiitos Päivi. Kämpässäni on kylmä ja suunnittelen juuri alakulon lisälämmittimen käynnistämistä. Se vie tosin sähköä.