perjantai 27. tammikuuta 2012

Kärpänen

Kokouksissa saa vertaistukea. Illallisella kuulin kollegani ja ystäväni V:n tarinan kärpäsestä. V piti vuosia sitten vastaanottoa, tuolloin oli hiostava kesäpäivä. Potilas makasi tutkimuspöydällä ylävartalo paljaana. V suunnitteli kuuntelevansa potilaan sydänääniä. Tutkimushuoneessa pörräsi kärpänen. V seurasi katseellaan tuon luontokappaleen lentoa. Kärpänen pörräsi potilaan paljaan rintakehän yläpuolella ja lopulta laskeutui sille. V lätkäytti spontaanisti asiaa pidempään pohtimatta hyönteisen hengiltä. Kärpäset ovat sen verran vikkeliä eläimiä, ettei kovin kauaa kannata murhaa suunnitella vaan on toimittava heti.  Kärpänen kohtasi loppunsa potilaan iholla. V sai myöhemmin tältä mieheltä lahjaksi kärpäslätkän, itse rakkaudella valmistetun.

Minä taas joskus salaa haukottelen potilaan selän takana samalla kun kuuntelen keuhkoja. 

Kävin äänestämässä. Haaviston tuputtaminen FB:ssa alkoi ärsyttää niin, että katsoin parhaaksi suorittaa tuon kansalaisvelvollisuuteni pikaisesti, pelkään nimittäin kohta  kääntyväni Niinistön kannattajaksi. Voi kun vaalit olisivat jo. Saisi FB:ssa lukea muitakin kuin "Pekka Haavisto on maailman hienoin mies" päivityksiä.

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Työtoverini oli kerran päivystäessään, aamuyöllä n:nnen kerran herätettynä, nukahtanut seisaalleen potilaan viereen sydäntä kuunnellessaan. Kertoi heränneensä hätkähtäen, kun kuola oli valahtamassa alahuulen yli.

Kuuntelulöydöstä hän ei oikein muistanut.

Marjatta Sinisalo kirjoitti...

Lisää kärpäskokemuksia: Minä tutkin kerran tutkimuspöydällä makaavaa potilasta sienimetsästyksen jälkeisenä aamuna. Hiuksistani putosi siivetön hirvikärpänen potilaan päälle. Läpsäisin sen äkkiä lattialle ja astuin päälle.Potilas varmaan luuli tämän kuuluvan tutkimusrituaaliin.

Heidi kirjoitti...

Kerätään kirja kärpästarinoista.