keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Villasukkablogi

Istun junassa. Tarkoituksenani on käväistä Jyväskylässä.Valitsin paikan työskentelyvaunusta, siksi uurastan voimiani säästelemättä blogini kimpussa. Istun työskentelytilassa ypöyksin. Seuraan kuinka räntäpaakut valuvat ikkunan ulkopinnalla alaviistoon, oikealta vasemmalle. Eräät niistä ovat hitaampia ja toiset nopeampia liikkeissään. Yksi näyttää liimautuneen paikoilleen.

Juna on mainio paikka työskennellä. Elämä junassa on välitilassa, mikään ei etene, kukaan ei vaadi mitään, junamatkalla ei edes vanhene. Saa istua paikoillaan ja tuijottaa lumipaakkuja. Meditatiivinen tila. Turvapaikka lumituiskussa.

En osaa päättää mikä blogi tämä on. Mikä on sanomani. Ei kai mikään. Nyt muistan yhden vääryyden. Jokin aika sitten keskusteltiin lääkekulujen korvaamisesta, siitä, ettei tavallinen työssäkäyvä ihminen tarvitse korvausta kerran vuodessa ostamastaan antibiootistaan. Monisairas kansalainen taas saattaa olla ahdingossa korkeiden lääkekulujen vuoksi. Olinkin hämmästynyt kun lääkkeiden vuosittaista omavastuuosuutta nostettiin. Tämä toimenpide nostaa nimenomaan niiden sairaimpien ja köyhimpien lääkemenoja. Tässä oli päivän poliittinen valitus.

Liitin vielä ylle kuvat Jouluna neulomistani villasukista. Että osaan minä tällaistakin. En ole turha ihminen vaikka tässä istuskelen ja lumipaakkujen kulkua ihmettelen.

8 kommenttia:

AuvoT kirjoitti...

Nuo punaiset ovat paremmat. Sinisessä musta raita jotenkin katkaisee ajatuksen.

jarna kirjoitti...

Sukista olen samaamieltä Auvon kanssa ja samaa mieltä myös lääkekaton nostamisesta. Meillä on perheessä kaksi henkilöä, joilla lääkekatto tuli vastaan joulukuussa. Nyt se ei varmaan tule ollenkaan=/

Jenni Meriluoto kirjoitti...

Työskentelin ennen äitiyslomaani vanhusten sosiaalityöntekijänä ja lukemattomia kertoja jouduin myöntämään toimeentulotukea lääkekuluista johtuen. Monisairailla eläkeläisillä ei eläke tosiaan riitä sairastamiseen.

Minerva kirjoitti...

Sen lisäksi monisairaalla/pitkäaikaissairaalla on todennäköisemmin myös sellaisia lääkkeitä, jotka eivät syystä tai toisesta kuulu kelakorvauksen piiriin. Sen lisäksi, ettei niistä saa korvausta, ne eivät myöskään kerrytä maksukattoa. Joten pitkäaikaissairaalla ne lääkekulut saattavat nousta tuhansiin euroihin vuodessa, siitä maksukatosta huolimatta. Saattaahan ne toki saada huomioiduiksi veronmaksukyvyn alentumisvähennyksessä, mutta sekin summa on harkinnanvarainen.

Merja kirjoitti...

Minusta taas sininen sukka on kauniimpi - kuin edesmennyt syksy, kaksi pimeää päivää ja musta yö välissä. Tästä asiasta voimme olla eri mieltä menemättä henkilökohtaisuuksiin. Me suomalaiset emme ole kovin hyviä keskustelijoita, mutta ehkä villasukka on sopiva aihe harjoitella.

Anonyymi kirjoitti...

Siniset on tosi hienot. T. Anne

Päivi kirjoitti...

Mitä tulee sukkiin, niin sinisistä sukista erityisesti sinisen ja violetin yhteenliittymäkohta on hieno ;)
Painin ehkä vähän saman profiloitumisen puutteen tunteen (?) kanssa omassa blogissani. Pohdin asiaa, turhaudun ja sitten jatkan vanhaan tyyliin.

Heidi kirjoitti...

itse pidän sini/viher/violetti/mustasukista. Musta raita johtuu siitä, ettei lanka muuten riitä. Lääkeasia on vääryys.Kuten Minerva mainitsi, eivät lääkkeet, joita KELA ei korvaa, kuulu lääkekaton piiriin.