tiistai 18. tammikuuta 2011

HäkkiMietin yhden pienen tarinan julkaisemista. Pääosassa on keski-ikäinen nainen, joka ihastuu hyvin nuoreen mieheen, jätän sen ehkä ensi viikolle. Tämä on siis ennakkomainos. Naisen nimi on Paula, viimeaikaisten lööppien perusteella se voisi olla Katri-Helena.

Nukuin yöni todella hyvin. Se ei ole tapaistani. Ihanaa kun on voinut elää vähän omaan tahtiinsa ilman tiukkaa aikataulua. Huomenna onkin sitten mentävä kahdeksaksi kokoukseen ja puolilta päivin hammaslääkäriin. Torstai ja perjantai ovat sellaista projektikoulutusta, joka alkaa onneksi vasta yhdeksältä. Perjantai-iltana klinikan pikkujoulut. Ajankohta on oivallinen, ei joulukiireitä eikä taksijonoja. Viikonloppuna on Viita.

Kissa on kiva, mutta välillä rasittaa mustiin vaatteisiin kertyvä vaalea kissankarva. Yksistä lenkkihousuista sitä ei saa pois millään, olen kokeillut sellaista tarrajuttua ja vihannesharjaa, jälkimmäisellä se irtoaa paremmin. Myydäänköhän missään enää vaateharjoja? Lienee ainakin ostettava uusi harja vihannesten puhdistamista varten. Epäilen, että karvaisiin lenkkipöksyhin on vain totuttava, ovathan ne toisaalta lämpimämmät.

Harri (rauha hänen kissasielulleen) piti kovasti leikkelekinkusta, tämä nykyinen hieno kissani pitää ainoastaan kuivamuonasta. Iltaisin Harri piiloutui makuuhuoneen sängyn alle, eikä sitä saanut houkuteltua sieltä millään muulla kuin kinkkiviipaleella. Pianhan se oppi, että saadakseen kinkkua oli piilouduttava makuuhuoneeseen, vaikka kuinka yritti estää sitä vilahtamasta sinne niin ei onnistunut.

Harri hyppäsi kevyesti hattuhyllylle, tämän kissaneidin jalka saattaa lipsahtaa pöydälle hypätessä. Harri karkasi kolmannen kerroksen parvekkeelta kun ovi oli jäänyt auki. Hän löytyi viikkoja myöhemmin laihana ja katuvaisena. Oli jonkin aikaa hissunkissun kunnes palasi entiselleen. Villi löytökissa on aina villi luonnoltaan.

Kuva on hämeenpuiston sähkökaapista. Tekstit eivät näy,mutta siinä lukee mm. jotain sinnepäin että "kalenteri liikuttelee sinua" ja "rakennat itsellesi häkkiä". Näin teen. Tänään karkaan, huomenna palaan säyseänä itse rakentamaani häkkiin.

4 kommenttia:

Maina kirjoitti...

Samanlaisia kokemuksia samanlaisesta (pyhä birma?)kissasta. Villaa on joka puolella. Joistakin vaatteista valkoinen karva lähtee ei-niin-sileällä mokkanahkahanskalla. Juuresharjaa en olekaan kokeillut. Kiitos vinkistä.
Meillä taas oltaisiin tyytyväisiä, jos kissan saisi opetettua syömään edes jotain kuivamuonaa!

Kaisa kirjoitti...

Klinikallanne on varmasti Suomen tämän vuoden ensimmäiset pikkujoulut. Olette ajoissa liikkeellä, vaikka viimevuotiset toisaalta jäivätkin sitten pitämättä. Aika hotoa olisi pitää kahdet pikkujoulut samana vuonna.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Eivät jääneet viime vuonnakaan pitämättä, olivat silloinkin tammikuussa.

Kaisa kirjoitti...

Sinnikästä.