maanantai 17. tammikuuta 2011

Naamakirja

Olen FB:ssa ja se on minusta vilpittömästi hauskaa. Tiivistän asioita mielelläni pariin lauseeseen. Minua ärsyttää luritukset, joita ihmiset pyytävät kopioimaan statukseensa, "jos sinulla on ihana tytär/ jos lähipiirissäsi on joku joka sairastaa eturauhassyöpää/ kärsii virtsainkontinenssista". En kopioi näitä tekstejä enkä aio jatkossakaan kopioida.

Joidenkin statukset ovat yhtä ylistystä "ihana ulkoiluilma" (tuulee ja pakkasta -30"), jotkut aina siivoavat "hinkkasin hammasharjalla kylpyhuoneen laattojen saumat", jotkut valittavat (kuten minä), erään taas linkittävät jatkuvasti musiikkia Youtubesta. Yksi työkaveri aloitti aina viestitellä minulle noin realiaikaisesti, "on sitten uusi vuosi..." kunnes sain paikallaoloni peitettyä.

Olen saanut vaikutteita stand up illasta. Siellä puhuttiin nettikiusaamisesta,joka on aikamme kammottava ongelma. Otat kuvan nyrkistäsi ja lähetät sen inhottavalle tyypille liitetiedostona. Siinä vastaanottajan housunpuntit alkavat tutista.

2 kommenttia:

Lasse kirjoitti...

Olen monta vuotta vältellyt FaceBookiin liittymistä. Mitä olen muiden olan yli kurkkinut, niin ärsytyskynnys ylittyisi liian usein. Sitä paitsi en luota FB:n käyttäjäehtoihin, käyttäjien oikeuksista omiin tuotoksiinsa jne.

Mutta ihminen on heikko. Liityin viime viikolla sen kunniaksi, kun veli ja käly lopettivat tupakoinnin. Onhan FB:ssa hyviäkin puolia. Nyt pitäisi vain löytää hyvä balanssi ärsyyntymisen ja hyvien puolien välille.

LiisaHff kirjoitti...

Minäkin tykkään FB:stä. Se on kiva ja tehokas tapa pitää yhteyttä. "You are what you share" on hauskasti sanottu. Ja niille mainitsemillesi ärsyttäville kiertostatuksille on myös hyvä nimi: Patistatus. (Tietääkseni Katleena Kortesuon keksimä.)
Mulla olikin joskus statuksena "Vihaan patistatuksia." :)