lauantai 22. tammikuuta 2011

Paula

Paula

Paulalla oli käheä ääni. Hän kävi bilettämässä tyttäriensä kanssa. Jalat olivat vielä hoikat vaikka vatsan kohdalle oli kertynyt hieman rasvaa. Paula veti jalkaansa korkeakorkoiset pehmeät nahkasaapikkaat. Silmiä kehystivät ripset, joihin oli askarreltu ripsienpidennykset, kuin hämähäkin koivet. Paulalla oli geelikynnet, kynsien päissä kimallusta. Paula ei voinut siivota. Hän osoitti kynsillään mistä kohtaa piti puunata, virolainen siivooja hankasi ja kiillotti. Paula maksoi hyvin, ainakin omasta mielestään. Paula oli ikuisella laihdutuskuurilla.

Paulan nuoret poikaystävät vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Paula vain naureskeli ja vaihtoi yhä nuorempaan ja somempaan. Kuljetti aikansa käsipuolessaan kuin maskottia.

Paula tapasi Veetin kahvilassa. Kahvila oli täysi ja Veeti istui tyhjälle tuolille Paulan viereen. He puhuivat tuntikausia. Veeti oli 28-vuotias, hän oli kotoisin Saarijärveltä. Paula katseli Veetin täyteläisiä huulia, valkoisia hampaita ja kasvoille valahtavaa hiustupsua. Hiukset oli kiedottu poninhännälle. Paula haaveili upottavansa sormensa noihin hiuksiin. Veetin käsivarteen oli tatuoitu bändin nimi, josta Paula ei ollut koskaan kuullutkaan. Paula vei Veetin kotiinsa saman tien. Aamulla Paula salaa hiveli Veetin hiuksia.

Veeti toi Paulan suureen asuntoon vähäiset kamansa. Veeti heitteli likaiset sukkansa mihin sattui, eikä Paula tuntunut välittävän, keräsi vain hikiset vaatteet design-huonekalujen päältä ja lautalattialta, laittoi hellästi pesukoneeseen. Paula silitti Veetin kalsaritkin.

Parin viikon kuluttua Veeti lähti kavereiden kanssa kaupungille ja kehotti Paulaa tekemään saman. Paula naurahti käheästi, mutta kurkkua kuristi. Veeti suuteli Paulaa ja heitti nahkatakin päällensä, paljas jalka vilkkui resuisesta farkunlahkeesta.

Paula soitti tyttärilleen, mutta kumpikaan heistä ei ehtinyt elokuviin. Paula vietti illan nahkasohvalla ja katseli elokuvia kykenemättä keskittymään. Paula säpsähti jokaista kolahdusta. Yhdeltä Paula lopulta meni sänkyyn. Nukkumisesta ei tullut mitään. Neljältä Veeti tuli kolistellen, heitti vaatteet päältään ja työntyi Paulaan. Paula katseli pitkään ponnarista irronneita hiuksia ja seurasi sormenpäällä käsivarren tatuointia.

Aamulla Paula laittoi lattea, paistoi munia, asetteli tarjolle hunajamelonia, ilmakuivattua kinkkua, puristi kannuun appelsiinimehua. Veeti nousi puolilta päivin ja he rakastelivat. Veeti kertoi lähtevänsä vielä samana iltana Berliiniin yhden kaverin luo. Hän ei osannut sanoa, kauanko viipyisi. Veeti voisi jopa jäädä Berliiniin, kaverilla oli siellä pubi, josta Veeti saattaisi saada töitä.

Paula katsoi keittiön ikkunasta Veetin huoletonta selkää ja tunsi ensimmäistä kertaa itsensä vanhaksi.

Ei kommentteja: