lauantai 15. tammikuuta 2011

Stand up

Lähden tänään kuuntelemaan stand up komiikkaa. Olen kerran aiemmin kuunnellut sitä. Koomikko oli amerikkalainen, joten kolmasosaa vitseistä en ymmärtänyt ollenkaan, kaksi kolmasosaa luulin ymmärtäväni, siitä luultavammin kuitenkin ymmärsin puolet oikein ja puolet omalla tavallani. Nauroin silloin kun muut nauroivat. Monesti aihepiiri oli vieras: amerikkalaiset pintajulkkikset, huumeet ja seksi. No seksi on tietysti jossain määrin tuttu aihe.

Tilaisuuden jälkeen lähdemme yllätysjuhliin, yllätyshenkilö täyttää 30 vuotta. Juhlat alkavat vasta kello 21, joka on minusta liian myöhäinen ajankohta aloittaa juhliminen. Tässä taitaa kulkea raja minun ja kolmekymppisen välillä, muuten ei suuria eroja ole. Ihminen ei paljon muutu, vaikka tähän tomumajaan tulee pieniä huononnuksia.

Aikoinaan kun vielä tuli käytyä kuppiloissa kävimme yhden kaverin kanssa tammikuussa ravintolassa. Väkeä oli vähän. Kun kerroimme asiasta töissä niin työkaveri sanoi, että maaliskuussa ne alkavat vasta kollitkin mouruamaan. Tammi- ja helmikuu kannattaa viettää kotona ja vaikka leipoa sämpylöitä. Minä leivoin eilen, ne olivat hyviä. Mietin mielessäni, että käyn gynekologilla, oopperassa ja laulan karaokeakin tiheämmin kuin leivon sämpylöitä. Karaokea laulan vain humalassa ja suuressa remuavassa porukassa kun lavalle pakotetaan. Tein yhdeksän sämpylää.

Lähden pian jumppaan. Uusi vuosi, vanhat päätökset.

Ei kommentteja: