sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Kaksosten jalat

Minua ahdisti aamulla ja syystäkin. Tutkimusviikon jälkeen alkaa taas normaali työ, huomenna on lehtireferaatti, samaten perjantaina, perjantaina ja lauantaina on päivystys ja seuraavalla viikolla esitelmä, jonka tekemistä vasta suunnittelen. Kaiken lisäksi luen Johanna Sinisalon romaania Enkelten verta, jossa puhutaan mehiläisten katoamisesta, joka ei ole mikään hyvä juttu, ennakoi maanpäällisen elämisemme loppua. Mitä tällaisessa ahdingossa tehdään? Mennään tietysti munkkikahveille.

Innostuin uusista lukijoista, vaikka tiedän, etteivät kaikki tunnustukselliset lukijat tätä välttämättä lue. Ilahduin myös Hesarin Diane Arbus jutusta (kuuluisa amerikkalainen valokuvaaja, kuvasi mm. kaksosia, tappoi itsensä, mistä lopulta taiteilijalegenda tietysti syntyi). M sanoi minulle, ettei valokuvassa saa kuvattavan henkilön jalkoja katkaista säärten kohdalta. Diane Arbus teki niin Hesarissa julkaistussa kuvassa. Laitoin heti M:lle tekstarin. Yllä on nähtävillä kyseinen valokuva.

Täytynee aloittaa esitelmän aiheeseen perehtyminen.

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Nää valokuvat oli mielenkiintoisia, mutta kaikki tekstit mitä siinä hesarin jutussa olivat aivan paskoja. Tuli sellainen fiilis, että "kirjoittaja" on suomentanut kaiken suoraan englanninkielisestä wikipediasta. En ymmärrä miten kielellisesti niin kehnoa tekstiä on päästetty hesarin kulttuurisivujen etusivulle.

Heidi Mäkinen kirjoitti...

Katsoin enemmänkin kuvia, tekstiä oli vähän ja se tieto kuten kuvatkin löytyvät netistä vaivattomasti. Mahdollisesti toimittaja on käyttänyt noita helposti tavoitettavia lähteitä. Mielenkiintoinen Diane Arbus kuitenkin on. Olen lukenut hänestä aiemminkin.