sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Tuoksukynttilä aivoissa

Kärsin eilen nautitun alkoholin aiheuttamasta päänsärystä. Minulla oli vieraita, joista yksi vielä makaa vierashuoneessani. Vierashuone on suurellinen nimitys huoneelle, jossa sijatsee tarjotin, joka sisältää kissanruoan, kissan WC:nä käyttämän kissanhiekkaan sisältävän astilon, silityslaudan ja raudan sekä kirjahyllyn ja poikani vanhan sängyn. Käväisimme eilen jopa tanssiravintolassa, mutta säästän teidät tarkemmilta yksityiskohdilta. Tanssiravintolaa edeltävästi nautimme oivallisen aterian, viiniä, kävimme kahdessa pubissa ja katsoimme Aurinkobaletin esityksen Cat Walk. Kenties päänsärky on nykybaletin vaiettu sivuvaikutus.


Eilen mainitsemani runoilija on hyvin nuori mies Miki Liukkonen, joka voitti J.H. Erkon runokilpailun 2009 ja näyttää olevan ehdolla Hesarin esikoiskirjapalkinnnon saajaksi. Kokoelman nimi on Valkoisia runoja. Minä olen innoissani kirjan humoristisista runoista.

MATEMATIIKAN ULKOPUOLISIA YHTÄLÖITÄ III

Ahdistus: Istut saunassa, nielet villaa

Väsymys: kannettavaksi annetaan säkillinen lämmintä lunta.
Korvista roikkuvat sateiset taivaat.

Raivo: makaat mahallasi kuumalla hiekalla,
nokkoset kasvavat sieraimiin.

Ilo: Rypäleet eivät lopu!

Rakkaus: kaukonäön heikkeneminen.
Tuoksukynttilä aivoissa.

3 kommenttia:

Minerva kirjoitti...

Rakkauden luonnehdinta, hyvä ihme sentään, ei tuota voi sanoa osuvammin.

Heidi kirjoitti...

Näin on.

sauvajyvänen kirjoitti...

Tälläinen hajusteyliherkkä, jolle kaikki keinotekoiset hajut ja hajusteet ovat hälyä ja kohinaa aivoissa, ahdistuu tuon runon lopusta.